čestitao kopiću

Jeličić povukao 'ručnu' ali nije propustio oplesti po Dinamu

04.12.2017 u 20:58

Bionic
Reading

Iz hrvatskih prvoligaša 18. je kolo, a derbi se igrao u Rijeci, gdje je Hajduk nakon dugo vremena stigao do pobjede 2:1 nad istoimenim protivnikom

HTV-ov stručni komentator Joško Jeličić i ovog je ponedjeljka u emisiji Stadion komentirao zbivanja na hrvatskim terenima. Glavna tema bio je Jadranski derbi, u kojem je Hajduk nakon dugo vremena upisao gostujuću pobjedu (1:2) protiv Rijeke.

  • +3
HT Prva liga, 18. kolo: Rijeka - Hajduk Izvor: Pixsell / Autor: Goran Kovacic/PIXSELL

'Hajduk je u srijedu imao tešku utakmicu u Osijeku, pa se jako potrošio i još k tomu došao bez četiri igrača. Zato im nismo davali previše šanse. Intenzitet u duelu jako je pojačan u odnosu na prije Kopića, ali vidi se manjak samopouzdanja , mirnoće u igri. Naziru se naznake što želi Kopić, ali i on je svjestan da je to daleko i da je limitiran kadrom, nema bočnih igrača. Ali psihološki je napravio jako puno', procijenio je Jeličić te uočio nedostatek u igri Rijeke:

Rijeka - Hajduk 1:2 (18. kolo 2017./18., 2.12.), sažetak Autor: YouTube

'Rijeka je primila dva gola pogreškom Prskala, pa Župarića i Prskala, a osim toga Hajduk nije došao u zadnju trećinu. Ali 12 poraza ne može biti slučajnost. Palo im je jako samopouzdanje. Imaju širinu, ali ne znam zašto je Matjaž ne koristi. Platili su danak Europskoj ligi i brojnim ozljedama zbog potrošenosti, ali tu je i faktor sreće'.

Baš kao i 'Oko sokolovo' odnosno Mateo Beusan, Jeličić je procijenio da penal dosuđen za Rijeku uopće nije sporan.

'Glup penal, ali nedvojben. I potvrda da Hajduk nema bočnih igrača. Pa igrač je zatvoren, može otići samo na riječki Korzo, a ti ga po nogama!?'

Dinamo, kao vodeća momčad lige, s 25 utakmica bez poraza, u nedjelju je svladala Inter 1:0. Međutim, igra je bila očajna.

  • +15
Hrvatski Telekom Prva liga, 18. kolo, Dinamo - Inter Zaprešić Izvor: Pixsell / Autor: Sanjin Strukic/PIXSELL

'Deplasirano je pričati o kvaliteti igre momčadi koja je 25 utakmica bez poraza, jedna od četiri nepobijeđene u Europi. Ali igraju u kontinuitetu negledljivo, nema kreacije, teško ulaze u suparničku trećinu. Dinamo pod 'mus' treba kreativnog veznjaka, playmakera i pravog napadača, jer jako se muče. No, na plus 12 su'.