PRVI DOJMOVI

Jelavić otvoreno o reprezentaciji, Mandžukiću i novom klubu

28.03.2014 u 17:34

Bionic
Reading

'Mislim da sam prelaskom u Hull pokazao izborniku da želim redovito igrati i to sam i postigao. Stoga se nadam da ću biti dio hrvatskog kadra', rekao je u intervju za FourFourTwo Nikica Jelavić

Hrvatski reprezentativac Nikica Jelavić ove je zime Evertonov dres zamijenio onim Hull Cityja, a u dosadašnjih 10 utakmica u Premier ligi postigao je četiri pogotka za svoj novi klub. U ovotjednom intervju za britanski magazin FourFourTwo hrvatski je reprezentativac Nikica Jelavić progovorio o novom klubu i treneru, hrvatskoj reprezentaciji, izborniku Kovaču i potencijalnom partneru u napadu – Mariju Mandžukiću:

Kakvi su vaši dojmovi u novom klubu i o treneru Steveu Bruceu?
Rekao sam već kada sam potpisivao ugovor - Steve je sjajan tip s kojim sam razgovarao prije nego što sam došao u klub o njegovoj nogometnoj filozofiji i samom klubu. Kako nisam puno igrao u Evertonu, jednostavno sam morao promijeniti ozračje. Odlučio sam se za Hull i sada mi je drago da sam ovdje, a moje prve impresije su dobre.

Koje su ambicije kluba?
Naš je prvi cilj ostati u ligi. Mislim da imamo dobre šanse kako bismo došli do dovoljno bodova i uskoro si stvorili ugodnu situaciju.

Sada igrate u paru sa Shaneom Longom. Kako je to?
Kada igrate s dva napadača, uvijek je dobro da su drugačiji – jedan brži, a jedan jači, da može zadržati loptu. To je slučaj sa mnom i Shaneom Longom. Volim igrati u kombinaciji s nekim, jer tada nisi nikad sam u napadu, uvijek je tamo netko da s njim odigraš dupli pas ili kombiniraš. Uvijek je tamo netko da ti pomogne…


Kako je bilo raditi s Davidom Moyesom? Je li istina da on više trenira braniče, a da napadače ostavlja drugim trenerima?
Uživao sam igrati za svakog trenera dosad, ali ako želim biti iskren – to je jednostavno bilo sjajno razdoblje u mojoj karijeri. Zabio sam gol u svojoj prvoj utakmici za Everton i imao sam silno puno samopouzdanja, osjećao sam se nedodirljivim do kraja sezone. Istina je da on nije bio trener usmjeren napadu, ali on je provodio 24 sata dnevno razmišljajući o nogometu. Bio je tijekom svakog treninga s nama na terenu, a meni je pomogao jednako koliko i svakom drugom igraču.

Mislite li da ćete biti u kadru Hrvatske za Svjetsko prvenstvo?
Mislim da sam prelaskom u Hull pokazao izborniku da želim redovito igrati i to sam i postigao. Stoga se nadam da ću biti dio kadra.

Što bi bio uspjeh za Hrvatsku na Svjetskom prvenstvu?
Teško je reći što bi točno bio uspjeh, ali moramo biti barem drugi u grupi kako bismo je prošli, a onda dalje - tko zna?

Kako se slažete s Marijom Mandžukićem? Uživate li igrati s njim?
Novi izbornik Kovač voli igrati s jednim napadačem, za razliku od prijašnjeg izbornika Igora Štimca, koji je obično postavio igru s dva. S Marijom sam stvarno dobar, prijatelji smo i cimeri, a igrati s njim u kombinaciji je pravi užitak jer stvarno puno trči.
Cijeli intervju možete pronaći OVDJE