EKSKLUZIVNO

Jelavić o povratku Perišića i neuspjehu Hajduka: Nisu razočarani samo navijači Bilih

08.04.2024 u 11:10

Bionic
Reading

Jadranski derbi odigran u nedjelju na Rujevici otišao je na stranu Rijeke, koja je pobijedila 1:0, a strijelac jedinog gola bio je Marco Pašalić. Iako je do kraja prvenstva još sedam kola, odnosno u igri je još 21 bod, deset bodova prednosti Rijeke pred splitskim Bilima, ali i Dinamovih pet, sugeriraju da je Hajduk ispao iz utrke za naslov prvaka. Slaže se s time i bivši hrvatski reprezentativac, 39-godišnji Nikica Jelavić, a osvrnuo se i na povratak Ivana Perišića

Još jedna sezona za zaborav na Poljudu. S time da ove sezone neće osvojiti ni Kup, jer Dinamo je prošle srijede u polufinalu upisao pobjedu i izborio finale protiv Rijeke.

Imao je Hajduk sve u svojim rukama, jer na zimski odmor otišao je s lijepim bodovnim plusom pred Rijekom i Dinamom, ali u nastavku sezone sve je otišlo u suprotnom smjeru. Bilima nije pomogla ni euforija nastala povratkom Ivana Perišića, previše su Karoglanovi igrači gubili na domaćem terenu.

Od deset prvenstvenih utakmica u nastavku sezone, u čak tri doživjeli su domaće poraze (Rijeka, Lokomotiva, Dinamo), a ove nedjelje stradali su na Rujevici, čime su praktički ugašeni svi Hajdukovi snovi o naslovu prvaka.

>> MAXSport – najbolje od hrvatskog nogometa! Više informacija OVDJE.

'Da, ugašeni su svi Hajdukovi snovi. Mislim da mogu reći - sve je propalo u tri utakmice, dvije protiv Dinama te u ovoj protiv Rijeke. Jednostavno, Hajduk je u izravnim dvobojima s glavnim suparnicima doživljavao poraze i teško je da se bilo što sada može preokrenuti. Bez obzira na još sedam kola do kraja', rekao je za tportal Nikica Jelavić, bivši hrvatski reprezentativac, 'leteća tvrđava', koji je tijekom karijere igrao i u najjačem rangu engleskog nogometa. Ali i čiju su karijeru kočile ozljede.

I vama, kao navijaču Hajduka, nije drag ovakav rasplet?

'Naravno. S time da mislim da nisu samo Hajdukovi navijači razočarani, puno je i tzv. neutralnih navijača očekivalo da će se Hajduk do zadnjeg kola boriti za naslov. Međutim, što je, tu je. Igra momčadi u jednom je periodu bila jako dobra, sve je pratio i rezultat, ali u četiri, pet utakmica u nastavku sezone više ni igra nije bila kakvu bi Hajdukovi navijači priželjkivali. Možda tek u drugom poluvremenu protiv Dinama. Oscilacije su bile evidentne i jasno je da sada ostaje žal. No već sada se treba pripremati ekipa za sljedeću sezonu da se proba nešto napraviti i u Europi. Jednostavno, ne smije se kukati, već se treba primiti posla.'

Možda najbolji pokazatelj čelnicima Hajduka jest Ivan Perišić jer je zapeo do maksimuma da bi se stavio na raspolaganje?

'Vidio sam da su se mnogi kritički osvrtali na njegov povratak na teren. Ali on to nije zaslužio. Mukotrpno je trenirao, odrađivao sve faze oporavka. I siguran sam da je itekako dobro procijenio je li njegovo koljeno spremno za najveće napore. Istina, možda nije spreman za svih 90 minuta na terenu, što je i razumljivo s obzirom na dugačak period bez igranja, ali zdravstveno je sigurno OK. Gledao sam ga u toj utakmici Kupa protiv Dinama i na njemu se vidjelo koliko želi pomoći, da je uzbuđen kao malo dijete. On je toliko toga prošao, od odlaska u Francusku kao klinac, pa do ovog povratka, tako da mu zbilja nitko ne može reći ni slova.'

Dakle, ne vjerujete da je ovim ulaskom ugrozio svoj oporavak?

'Naravno, nisam liječnik i ne mogu to tvrditi. Ali poznajući Ivana, siguran sam da je sve odradio kako treba. On je profesionalac od glave do pete. I vidjelo se i protiv Dinama, ali i protiv Rijeke, koliko je željan igranja. Mnogi bi se trebali ugledati u njega', poentirao je Jelavić, a koji se nakon igračke karijere posvetio trenerskoj i trenutno vodi Lokomotivine juniore.

  • +46
Rijeka - Hajduk, SuperSport HNL, 7.4.2024. Izvor: Pixsell / Autor: Goran Kovacic/PIXSELL
Sažetak utakmice Rijeka - Hajduk 1:0 Izvor: tportal.hr / Autor: Croatel/MAX Sport