SVJETSKO PRVENSTVO U AUSTRALIJI

Jedriličarke ostale bez pobjede

04.12.2011 u 16:01

Bionic
Reading

U gotovo nemogućim uvjetima jedrile su u nedjelju posade dvobojskog jedrenja na Svjetskom prvenstvu u Australiji. Posada u sastavu Petra Kliba / Gea Barbić / Tajana Ganić nije osvojila bodove u dva odjedrena meča. U ponedjeljak startaju Šime Fantela i Igor Marenić, Tina Mihelić, Ivan Kljaković Gašpić

Regatno polje dvobojskog jedrenja smješteno je u samoj luci Fremantla, nadomak kopna ispred gledališta postavljenog za natjecanje. Već prva dva dana pokazala su da je polje vrlo zahtjevno za jedrenje, upravo zbog lokacije.

'Vidjeli smo dok smo gledali grupu A, koja je imala konstatnije uvjete od nas, da će biti prava lutrija. Znali smo da će biti teško. Danas je neka ciklona bila tu blizu, što je poremetilo sve, nije bilo stabilnog vjetra, uz to, prolazili su stalno brodovi i bio je jak kurent. Mečevi su nam trajali 30 minuta, što je za dvobojsko jedrenje i dvostruko više od normalnog', komentirala je Petra Kliba.

Posada Petre Klibe jedrila je dva meča, protiv američke posade predvođene kormilarkom Genvieve Tulloch i francuske posade s Claire Leroy. Bodovi su otišli Amerikankama i Francuskinjama.

Pripreme Tine Mihelić zadnja dva dana uoči početka natjecanja za Laser Radial omela je viroza, ali u nedjelju se osjećala puno bolje.

'Prehlada je bolje, došli su nam liječnici reprezentacije, dali su mi lijekove, mislim da će to do sutra biti sve dobro. Prognoza za iduće dane nije bajna, mislim da će na polju biti svašta, pogotovo zbog vjetra s kopna koji se nije očekivao i koji je dosta promijenjiv, ali što god da bude, spremna sam i nadam se najboljem', rekla je Tina.

Ivan Kljaković Gašpić odradrio je premjeravanje, manji trening u teretani jutros i odmorio malo uoči sutrašnjeg starta. Zaslužen dan odmora uzeli su i Šime Fantela i Igor Marenić.

Od nedjelje hrvatska je ekipa na SP u Australiji kompletna, broj od 25 sportaša zaokružio je mladi laseraš Filip Matika. Svi koji su stigli u zadnja tri dana još se privikavaju na vremensku razliku. Mati Arapovu, Anti Šitiću i njihovu treneru Nenadu Vialu te daskašu Luki Mratoviću stigla je prtljaga nakon dva dana. Najvažniji dio bila je daska Luke Mratovića. Prve treninge odradili su i Pavle Kostov i Petar Cupać, Enia Ninčević i Romana Župan, kao i laseraši Milan Vujasinović, Aron Lolić i Ivan Taritaš.

Startovi su za ponedjeljak predviđeni po lokalnom vremenu u 12 sati za Laser Radial, 12.30 za 470 i 13 sati za Finn, dakle po hrvatskom oko pet ujutro. Hrvatska posada u dvobojskom jedrenju natjecanje nastavlja u utorak, 6. prosinca.