ZADNJE KOLO

Jedan upitnik u Ligi prvaka

07.12.2010 u 20:40

Bionic
Reading

Poznato je sedam od osam sudionika u skupinama koje će se održati večeras. Posljednja dilema je u skupini D gdje se za prolaz bore Kopenhagen i Rubin

Skupina A:

Twente – Tottenham 3:3
Strijelci: Landzaat 22 (p), Rosales 56, Chadli 64 / Wisgerhof 12 (ag), Defoe 47, 59

Redknapp je u prvi sastav poslao Kranjčara i Ćorluku, dok Modrića, kao ni Pletikose, nema niti na klupi. Rasterećeni Spursi su poveli nakon autogola domaćeg stopera Wisgerhofa već u 12. minuti. Nesretnik je vraćao loptu svom vrataru ali ova je poskočila i završila u mreži. Ipak, Nizozemci su se veselili 10 minuta kasnije kada je Ekotto igrao rukom u svojih 16 a Landzaat bio siguran s bijele točke. Gosti su se u vodstvo vratili početkom nastavka kada je akciju Balea i Lenonna u 1:2 pretvorio Jermain Defoe. Novo izjednačenje u najefikasnijem dvoboju večeri donio je Rosales nakon dobrog udarca glavom. Novi gol došoa je tri minute poslije kada je otpadak nakon udarca Palaciosa s puno osjećaja u mrežu proslijedio Defoe. Treće izjednačenje donio je Chadli nakon lijepog slobodnjaka.

Werder – Inter 3:0
Strijelac: Prödl 39, Arnautović 49, Pizzaro 88

Inter igra s pričuvama čuvajući glavne poluge za lov na svjetsku krunu, a domaćini su tu činjenicu iskoristili za dominaciju na terenu i vodstvo u prvom dijelu preko braniča Prödla pet minuta prije predaha. Nedugo poslije novi čavao u Benitezov lijes zabio je austrijski reprezentativac Arnautović. Ako ne trijumfira na predstojećem klupskom prvenstvu svijeta Španjolac će vjerojatno morati otići s klupe Intera. Očajnu večer europskih prvaka zaokružio je Pizzaro ušavši s klupe i pogodivši treći gol susreta.

Skupina B:

Lyon – Hapoel 2:2
Strijelci: Lisandro 62, Laccazette 89 / Sahar 63, Zahavi 69

Nakon što su sat vremena mreže mirovale u samo pedesetak sekundi postignuta su dva gola. Domaćinima je radost donio ubojiti Argentinac Luisandro, no Izraelce je u igru vratio džoker s klupe Ben Sahar. Potpuni i neočekivani preokret Hapoelu donio je Zahavi šest minuta nakon crescenda. Gol koji više znači Benfici nego lyonu, jer Hapoel zadržava na dnu ljestvice, postigao je Laccazette u posljednjim minutama i Lyon je izbjegao novi poraz. Dejan Lovren nije ulazio u igru.

Benfica – Schalke 1:2
Strijelac: Luisao 87 / Jurado 19, Höwedes 81

Rakitić je u početnom sastavu Schalkea i inicirao je akciju za prvi gol. Njegovo dodavanje Raul je prsima proslijedio za Jurada koji je siguran u egzekuciji. Benfica je pritisnuta rezultatom iz Lyona očajnički tražila izjednačenje, ali kao sol na ranu došao je gol Höwedesa glavom nakon kornera deset minuta prije kraja. Nadu im je vratio Luisao na isteku dvoboja.

Skupina C:

Bursa – Rangers 1:1
Strijelac: Yildirim 79 / Miller 19

Turci nemaju niti bod u dosadašnjih pet kola, a nije im dobro krenuli ni večeras. Prvi gol za Škote postigao je Kenny Miller koji je primirio jedan pas koji mu je išao iza leđa i razorno ga zabio u mrežu. Rezultat je bio aktualan punih sat vremena a tada je gol za domaće zabio Yildirim i donio nadu u prvi bod Burse u natjecanju.

Man. United – Valencia 1:1
Strijelci: Anderson 63 / Hernandez 32

Šišmiši iz Andaluzije imaju priliku preuzeti čelo ljestvice od ove sezone neporaženog Uniteda, a prvi korak napravili su u 32. minuti kada je Pablo Hernandez nakon velike greške Carricka zatresao mrežu vratara Amosa. U nastavak je United ušao daleko odlučnije i nakon udarca Parka izjednačio je Anderson.

Skupina D:

Barcelona – Rubin 2:0
Strijelac: Fontas 51, Vazquez 83

Katalonci su Ruse dočekali s rezervnim sastavom, ali i njihova djeca su im sakrila loptu i potpuno dominiraju terenom. U dječji vrtić Guardiola je u nastavku ubacio i Messija a prvi gol na dvoboju za Katalonce je zabio Andreu Fontas kojemu je to prvi gol za Barcu u petom nastupu. Nadu je Rusima oduzeo još jedan novajlija u Guardiolinom ubitačnom stroju, Victor Vazquez koji je u trećem nastupu za katalonski ponos također zabio svoj prvi gol karijere.

Kopenhagen - Panathinaikos 3:0
Strijelac: Vingaard 26, Gronkjaer 50 (p), Cisse 73 (ag)

Prvaci Danske pobjedom osiguravaju osminu finala i veliki korak prema tom uspjehu napravili su sredinom prvog dijela kada je lijevo krilo Vingaard pogodio za vodstvo od 1:0. Najvažniji gol sezone za Dance došao je u 50. minuti kada je kapetan Gronkjaer sam izborio penal, a zatim ga i rutinski pretvorio u 2:0. Točku na i sjajne večeri Kopenhagena došao je nakon autogola Djibrila Cissea koji je udarac iz kuta skrenuo u vlastitu mrežu. Danci slave.