Sarajevo, 25.-27. ožujak 2019.

Jedan od vodećih svjetskih nogometnih stručnjaka, Raymond Verheijen, dolazi u BiH održati seminar!

07.02.2019 u 09:14

Bionic
Reading

Po prvi put u Bosnu i Hercegovinu dolazi Raymond Verheijen (48), nizozemski stručnjak koji je svojim inovativnim pristupom unio revoluciju u metode nogometnog treninga

Ekipe koje je on pripremao stizale su do završnica najvećih natjecanja, kao što su Svjetsko prvenstvo i EURO, što mu je osiguralo status jednog od najcjenjenijih profesionalaca u trenerskom svijetu! Njegova metoda rada, tj. planiranje i periodizacija nogometnog treninga, u samim je temeljima i spektakularnog uspjeha Belgijskog nogometnog saveza, čija se reprezentacija popela u sami vrh svjetskog nogometa, istovremeno producirajući 'kao na traci' cijeli niz vrhunskih igrača, koji nastupaju za najbolje svjetske klubove.

Verheijen će u Sarajevu boraviti od 25. do 27.03. ove godine, i za grupu od 50 trenera svih nivoa iz zemalja regije Jugoistočne Europe održati trodnevni seminar pod nazivom 'Football Periodisation'. To bi trebala biti prilika da domaći stručnjaci 'iz prve ruke' dobiju informacije o metodi rada ovog nizozemskog stručnjaka. To je posebno bitno, jer su njegove metode i filozofija podučavanja, koji su oslonjeni i zasnivaju se na idejama periodizacije u nogometu već u velikoj mjeri prihvaćeni od strane velikog broja klubova i trenera u regiji, pa je ovo prilika za produbljivanje znanja i njihovo stručno usavršavanje.

Edukacijska platforma 'Sarajevo Football', objavila je da će seminar biti održan u sarajevskom 'Swissotelu', ali i naglasila da je broj sudionika ograničen, pa će ovom događaju moći prisustvovati samo 50 prvih prijavljenih sudionika! Cijena sudjelovanja na seminaru iznosi 460 EUR.Organizatori potvrđuju da je interes za seminar već sada golem, te su pozivi s upitima, već počeli stizati iz cijele regije, što nije čudno s obzirom da je Raymond Verheijen po prvi puta u Sarajevu i Bosni i Hercegovini, a tek drugi puta u široj regiji.

– Sarajevo Football je edukacijska platforma posvećena dovođenju vrhunskih eksperata prelijepe nogometne igre na područje Balkana i okupljanje mreže obrazovanih trenera iz BiH i regije koji imaju ambiciju cjeloživotnog učenja i osobnog razvoja i usavršavanja u područjima nogometne teorije i prakse – objašnjava dr. Emir Kurtić, jedan od entuzijasta koji stoje iza ove platforme.

– Ovaj seminar je prvi, pionirski projekt ove naravi u Sarajevu i mi iskreno vjerujemo da je ovo što radimo izuzetno bitno za našu sportsku zajednicu – navodi se na službenoj stranici projekta.

Ovaj je događaj dio aktivnosti koje gospodin Verheijen obavlja kroz WFA (World Football Academy): provodi proces edukacije trenera širom svijeta. Njegove edukacije spadaju među najcjenjenije i najskuplje edukacija ove vrste.

Da je riječ o zaista elitnom događaju potvrđuju još neki podaci iz Verheijnove biografije. Naime, on je bio član stručnog stožera reprezentacija na čak četiri svjetska prvenstva i četiri EURA. Na SP 2014. u Njemačkoj s Argentinom stigao je do finala, a 2002. godine s Južnom Korejom do polufinala. Osam godina kasnije s istom reprezentacijom prošao je grupnu fazu svjetskog prvenstva. Na kontinentalnim prvenstvima dvaput je s Nizozemskom stizao među četiri najbolje reprezentacije (polufinala EURA 2000. i 2004.) i jednom je isti uspjeh ponovio s Rusijom, 2008. godine!

Radio je i s brojnim vrhunskim klubovima kao što su Barcelona, Chelsea, Feyenoord, Manchester City, Zenit… Zanimljiv je podatak da ga je Bayern Munchen angažirao kao savjetnika za fitness trening jedne od najvećih zvijezda Bavaraca, Arjena Robbena.

Verheijen je još 1998. postao instruktor na edukaciji za stjecanje pro licence pri nizozemskom Savezu, a među njegovim učenicima su i Ruud Gullit, Frank Rijkaard, Ronald Koeman, te Johan Neeskens.

Informacije o prijavama možete dobiti direktno putem sljedećih kontakata:

Tel: + 387(0)61 25-13-13

e-mail: info@sarajevofootball.com ili emir.kurtic@gmail.ba, Web ili Social.