SVI SE UHVATILI ZA GLAVU

Jedan od najužasnijih padova u povijesti tenisa; i to na meč loptu

30.06.2017 u 10:34

Bionic
Reading

Johanna Konta plasirala se je u polufinale WTA turnira u Eastoburnu nakon što je svladala Angelique Kerber 6:3, 6:4, a meč je obilježio i težak pad britanske tenisačice

Konta je velika britanska uzdanica prije predstojećeg Wimbledona, ali malo je nedostajalo da sedma igračica svijeta nastrada uoči nastupa na trećem Grand Slamu.

Naime, Britanka je igrala sjajno u četvrtfinalu meča u Eastbourneu protiv Nijemice Kerber koja je prošle sezone igrala finale Wimbledona. Konta je vodila 6:3, 5:4 te na servis suparnice došla do treće break prilike odnosno treće meč lopte.

  • +3
Johanna Konte i pad na meču u Eastbourneu Izvor: Reuters / Autor: MATTHEW CHILDS

Dok je pokušavala vratiti lopticu natrag u polje Nijemice, poskliznula se je pala na leđa i glavom udarila u teren te ostala ležati (2:45 na videu). Upravo taj udarac glavom izgledao je ružno i mnogi su se s pravom uplašili da je možda došlo do teže ozljede i potresa mozga.

Konta - Kerber, sažetak meča i pad

Poslije ukazane pomoći Britanka je nastavila susret i na kraju realizirala četvrtu meč loptu za veliko slavlje.

'Vidjela sam dosta užasnih padova tijekom godina u tenisu, a  ovo je jedan od najgorih', prokomentirala je nekadašnja najbolja britanska igračica Sam Smith koja je sada komentatorica tenisa na britanskim televizijama.