veliko iznenađenje

Nepoznati Indijac teniska priča tjedna: Pregazio jednu od najvećih zvijezda!

28.06.2017 u 13:47

Bionic
Reading

Malotko je od ljubitelja tenisa čuo za Ramkumara Ramanathana, no on se proslavio ovog tjedna uvjerljivom pobjedom protiv osmog tenisača svijeta Dominica Thiema...

Indijski 22-godišnji tenisač nikad u karijeri nije zaigrao meč u glavnom ždrijebu Grand Slam turnira, a neće ni sljedećeg tjedna u Wimbledonu, no zato je na ATP turniru u Antaliji ovih dana došao na svoje.

Naime, Ramkumar Ramanathan s uvjerljivih 6-3, 6-2 pobijedio je jednu od najvećih teniskih zvijezda. Radi se o osmom tenisaču svijeta Dominicu Thiemu koji je prije samo nekoliko tjedana na sličan način pregazio Novaka Đokovića u Roland Garrosu.

Thiem možda nije odigrao jedan od svojih boljih mečeva, no Indijac je učinio dovoljno za najveću pobjedu u karijeri i prvi značajan teniski uspjeh.

Ramanathan pobijedio Thiema Autor: Youtube

'Dao sam sve od sebe i servis me služio. Na travi nekoliko poena može sve promijeniti. Nadam se da je ovo tek početak za mene,' izjavio je Indijac nakon meča, inače 222. tenisač svijeta.

Ramkumar u cijeloj svojoj karijeri je zaradio tek dvjestotinjak tisuća dolara, što mu vjerojatno nije uspjelo pokriti ni putne troškove, ali u Antaliji će doći do prvih ozbiljnijih novaca, jer se probio u četvrtfinale, gdje ga u petak čeka Baghdatis.