DUGOROČNO - OGROMNA ŠTETA

Jedan od najmoćnijih ljudi nogometa oštro napao ideju o novom natjecanju koje je smrt za prvenstva i Ligu prvaka

01.11.2018 u 15:17

Bionic
Reading

Javier Tebas, predsjednik španjolske Primere, dao je svoje mišljenje o stvaranju Superlige, zatvorenog natjecanja u kojem bi igrali najjači klubovi Europe

Prvi čovjek elitnig razreda španjolskog nogometa jao je dao do znanja da je protiv takve vrste natjecanja, a posebno se okomio na one koji su došlči na tu ideju.

'Europska Superliga bila bi kraj La lige, ali i Lige prvaka. Ja to konstantiram jasno i grubo, da svi razumiju. Superliga je nešto poput pijanog projekta kojeg napraviš u kafiću u 5 ujutro, to je projekt nekolicine predsjednika velikih klubova', oštro je u intervjuu za Goal rekao Tebas.

Nije jasno na predsjednike kojih klubova je mislio.

'Postoje mnogi argumenti protiv Superlige. Na prvu se čini sjajno, no veliki klubovi poput Bayerna ili Real Madrida su svoju slavu stekli upravo dominacijom u nacionalnoj ligi. Neke će se ekipe u Superligi naći na devetom ili desetom mjestu. Mislite da je Real - Manchester United super utakmica, ali to može biti dvoboj jedanaeste i desete momčadi lige. Baš me zanima koliko će navijača ostati nakon pet godina', poručio je prvi čovjek Primere.

  • +25
Finale Lige prvaka 2018., Real Madrid - Liverpool Izvor: Pixsell / Autor: David Klein/Press Association/PIXSELL

On smatra da je današnja Liga prvaka idealna i da bi Superliga dugoročno donijela štetu velikim klubovima. Mi bi dodali – za male klubove ionako njih nije briga.