META SU MU SINOVI MILIJARDERA

Je li Schumacher pretjerao u napadu na mladog vozača? Poručio mu je da pronađe drugi hobi, jer ga je neugodno gledati

23.03.2022 u 13:58

Bionic
Reading

Ralf Schumacher ne bježi od kritiziranja sadašnjih vozača u Formuli 1, a nakon prve utrke sezone VN Bahraina, na meti mu se našao Lance Stroll (23) iz Aston Martina

Brat slavnog Michaela prošle godine najviše je udarao po nekim mladim vozačima pa je tako porciju redovito dobivao Nikita Mazepin koji je bio momčadski kolega njegovog nećaka Micka Schumachera u Haasu kojeg je naravno stalno branio.

Ovoga puta Ralf se okomio na Lancea Strolla kojem je sugerirao da bi možda trebao odustati od utrka nakon što ga je osramotio Nico Hulkenberg. Naime, otkako je debitirao u Formuli 1 2017., Stroll pokušava dokazati da pripada ovdje. Međutim, Kanađanin od početka nosi stigmu plaćenog vozača, jer je financiranje njegovog oca milijardera Lawrencea odigralo ključnu ulogu u dobivanju mjesta u bolidu Formule 1.

Iako je mladi Stroll pokazivao bljeskove, još se nije uspio etablirati kao vodeći vozač Aston Martina. To i nije baš lak zadatak kada se bori protiv četverostrukog svjetskog prvaka Sebastiana Vettela, ali njemačkog vozača zbog Covida nije bilo na otvaranju sezone 2022., pa se očekivalo od Strolla da nadmaši zamjenu Nicu Hulkenberga koji se nije natjecao od 2020.

  • +12
Formula 1, VN Bahreina Izvor: EPA / Autor: ALI HAIDER

U utrci je Stroll bio bolji, završio je kao 12., pet mjesta bolji od Hulkenberga, no obojica su ostala bez bodova, ali tijekom kvalifikacija Nijemac je nadmašio Kanađanina. Schumacher je bio otvoren u svojim kritikama, govoreći da je Strollov kvalifikacijski nastup bio 'sramotan' i da je je doveo u pitanje svoj kredibilitet kao vozača utrka.

'Stroll bi se trebao zapitati treba li pronaći neki drugi hobi, bilo je stvarno neugodno. Nico je napravio dobar posao', dodao je Schumacher u razgovoru s njemačkom televizijskom kućom Sport1.