SPORNA SITUACIJA

Je li Rosberg zaslužio kaznu za divlji nasrtaj na Kimija?

02.10.2016 u 14:56

  • +7

Formula 1, Velika nagrada Malezije

Izvor: Reuters / Autor: REUTERS/Edgar Su

Bionic
Reading

Nico Rosberg imao je iznimno sadržajnu Veliku nagradu Malezije tijekom koje je uspio zaraditi i kaznu zbog vrlo agresivnog napada na Kimija Raikkonena koja na kraju nije utjecala na konačni plasman...

Njemački 31-godišnji vozač približio se ove nedjelje svom prvom naslovu F1 prvaka, no malotko je u to vjerovao kada ga je Sebastian Vettel okrenuo na stazi na startu utrke. Ipak, Rosberg se uspio oporaviti i probiti sa zadnjem na peto mjesto, a onda je činilo se vrlo atraktivno prošao Kimija Raikkonena, što mu je nakon odustajanja Hamiltona donijelo pobjedničko postolje.

Ipak, suci su još jednom pokazali strogost i kaznili Rosberga s deset sekundi dodatka na konačno vrijeme jer su smatrali da to nije bio čist prolazak pokraj rivala. Naime, Nico je malo i udario u Finca dok ga je prolazio i ima sreće što nije došlo do oštećenja na nekom od bolida.

Kazna od deset sekundi na kraju nije imala utjecaj na konačni rezultat, jer se Rosberg dovoljno odvojio od Kimija pa se postavlja pitanje je li adekvatno kažnjen, ali i ima li smisla kažnjavati agresivnog vozača koji izvede pretjecanje ikakvih bez posljedica za uključene, jer to definitivno nije dobra poruka natjecateljima za buduće utrke.

'Znao sam da će nešto takvo pokušati i morao sam se maknuti u stranu inače možda obojica ne bismo završili utrku. Oštetio mi je pritom pod bolida i dobio kaznu, ali to nije promijenilo konačni poredak,' požalio se Raikkonen nakon utrke, no i priznao da oštećenje nije imalo veliki utjecaj na njegov tempo te nije dao naslutiti kako smatra da je Nico dobio preblagu kaznu...