za stručnu analizu

Je li Rijeka oštećena za penal?

13.05.2017 u 19:44

Bionic
Reading

Nogometaši Rijeke uspjeli su na Rujevici upisati pobjedu 2:0 nad Hajdukom te s tri boda povećati prednost pred Dinamom na 'plus pet'

Jadranski derbi u potpunosti je opravdao očekivanja jer posve ispunjene tribine na Rujevici vidjele su nogomet kakav se u ovakvim okršajima i očekuje - a to znači s puno trke, borbenosti, lijepih poteza i atraktivnih golova.

  • +10
HNK Rijeka - HNK Hajduk, utakmica 33. kola MAXtv Prve lige Izvor: Cropix / Autor: Matija Djanjesic / CROPIX

Šteta je jedino što je Torcida izostala s tog sportskog druženja.

Što se domaćih navijača tiče, oni su posebno sretni jer Rijeka je upisala pobjedu i sada je ponovno na vrhu s pet bodova prednosti pred Dinamom.

Prvi gol za domaće zabio je Mate Maleš prekrasnim udarcem s nekih 25 metara, koji je iznenadio i odličnog Hajdukova vratara Stipicu.

Nekoliko minuta kasnije sudac Mario Zebec bio je u najdelikatnijoj situaciji na derbiju jer u 16-ercu gostiju Terziev srušio Gavranovića i dojam je bio da je to učinio nepropisno, dignuvši lakat u razinu lica Rijekina igrača i udarivši ga.

Međutim, Zebec taj start nije smatrao nepropisnim i pustio je igru, zbog čega su domaći protestirali.

Na njihovu, ali i sreću suca Zebeca, vrlo brzo su zabili još jedan pogodak, stekavši veliku prednost 2:0 koju su u nastavku i uspjeli sačuvati.