NIJE MU PRVI PUT

Je li prgavi Gruzijac ovim potezom namjerno ozlijedio mladu NBA zvijezdu?

15.05.2017 u 11:03

Bionic
Reading

Nakon što su košarkaši Golden State Warriorsa poveli u finalu doigravanja Zapadne konferencije NBA lige 1-0 protiv San Antonio Spursa svi govore o novoj ozljedi najboljeg igrača gostiju Kawhija Leonarda početkom treće četvrtine…

Kao što je poznato, Kawhi Leonard, kandidat za MVP-a sezone, nezgodno je doskočio na svoj već načeti lijevi gležanj nakon što ga je osobnom pogreškom zaustavio gruzijski centar Zaza Pačulia, koji je po nekima namjerno produžio korak te mu je zvijezda Spursa doskočila na nogu. Nekoliko minuta prije toga Leonard je pri jednom šutu stao na nogu svog suigrača Davida Leeja te je već tada bilo vidljivo da malo šepa.

>> Spursi imali +25 pa ostali bez zvijezde; Warriorse pomazila sreća!

No stisnuo je zube i odlučio je nastaviti utakmicu sve do nesretnog doskoka na Pačulijevu nogu, a podatak kako je njegova momčad u tom trenutku imala 23 koša razlike (78:55) dovoljno govori o tome koliko joj je važan.

Bez Leonarda, koji je za 24 minute ubacio 26 koševa, igra Spursa se raspala (Warriorsi su za samo tri i pol minute imali  seriju 18:0!) i na koncu su Warriorsi slavili 113:111 za vodstvo 1-0 u finalu Zapada.

'Jako je bolno i teško je išta prognozirati. Jednostavno nisam mogao nastaviti jer sam bio svjestan da smo tek na polovici treće četvrtine. Je li Pačulia namjerno izazvao ozljedu? Ne, pokušavao je ometi me pri šutu, vrijeme je istjecalo… Moram još jednom pogledati akciju', kazao je nakon utakmice vidno utučeni Leonard, koji je u seriji protiv Houston Rocketsa zbog iste ozljede propustio šestu utakmicu.

Gruzijac Pačulia, kojeg su na društvenim mrežama napali navijači Spursa uvjereni da je namjerno podmetnuo nogu Leonardu, rekao je:

'Napravio sam samo ono što sam trebao - pokušavao sam mu doći što bliže pri skok-šutu. Nisam ni znao da je na podu dok se nisam okrenuo kada je dosuđena osobna pogreška. Iskreno, nisam znao što se točno dogodilo', iskren je bio Gruzijac, poznat kao vrlo grub ili najblaže rečeno - prgav igrač.

U našoj anketi i vi, nakon što pogledate video nekoliko puta, možete dati svoj glas:

I jedan od najboljih igrača Warriorsa Kevin Durant stao je u obranu svog suigrača Pačulije…

'Zaza nije prljav igrač! Znate, morate imati savršen tajming ako zaista želite nekog ozlijediti. Mi nismo takva momčad', kazao je Durant dodavši:

'Kawhi je čudesan igrač i svi ga izuzetno respektiramo. Želimo mu brz oporavak! Ovo je bila samo obična obrambena reakcija, nesretna situacija i žao mi je što se to dogodilo.'

Međutim neki navijači Spursa podsjetili su kako Pačuliji nije prvi put da namjerno pokušava ozlijediti Leonarda. Pogledajte video u prilogu kada je Gruzijac igrao za Dallas (prikliještio mu je ruku!):

S obzirom da je druga utakmica na rasporedu već u utorak, teško je očekivati da će Leonard igrati jer treneru Spursa Popovichu sada je najvažnije osposobiti svog najboljeg igrača za prvu domaću utakmicu u seriji koja se igra u subotu. Umjesto da Spursi povedu 1-0 i mirno čekaju drugi dvoboj, sada se sve otvara Warriorsima…