POMUTNJA MEĐU NBA SKAUTIMA

Čudesan potez slovenskog tinejdžera; zabio je kao Michael Jordan!

12.05.2017 u 10:49

Bionic
Reading

Luka Dončić, 18-godišnji slovenski košarkaš, ove je sezone svojim igrama u Real Madridu zaludio mnogoborjne NBA skaute. No ono što je izveo na utakmici protiv Joventuta bilo je posebno jer je podsjetilo na potez legendarnog Michaela Jordana

Naime, slovensko 'čudo od djeteta', kako su ga provali zbog sjajnih igara u dresu Real Madrida, u pobjedi njegove momčadi 95:70 nad Joventutom sudjelovao je za 17:30 minuta s 8 koševa, 5 skokova i 2 asistencije. Međutim, na toj utakmici 203 cm visoki Luka Dončić izveo je potez kojim je podsjetio na jednog od najvećih košarkaša svih vremena Michaela Jordana koji je oduševljavao navijače svojim 'ludim koševima' u dresu Chicago Bullsa.

Slično kao i davne 1991. u NBA Finalu protiv LA Lakersa, kada je Jordan u posljednji trenutak umjesto da zakuca loptu, prebacio iz desne u lijevu ruku te u padu pogodio koš (izjavio je kako se prepao blokade Sama Perkinsa, op.a.), tako je sličnu stvar napravio i 18-godišnji Dončić. Svi su očekivali zakucavanje, po čemu je postao poznat, a uslijedio je atraktivan koš u padu lijevom rukom. Čudesno!

Nema sumnje da su NBA skauti, koji redovito dolaze na sve utakmice Real Madrida kako bi uživio vidjeli Dončića, ostali u čudu nakon ovog koša. Znali su da može igrati na više pozicija, znali su da ima snažno tijelo te su isto tako znali da je sjajan šuter za tri poena, ali nema sumnje da ih je sve ovim potezom – oduševio. Malo je reći kako je nakon ovog poteza koji se brzo proširio društvenim mrežama, Dončić još jednom napravio pomutnju. Prema najnovijoj ljestvici specijaliziranog portala DraftExpress.com, Dončić je već sada postavljen kao prvi izbor NBA draftu 2018. godine!

Kako je Dončić podsjetio na Jordana, pogledajte u videu.