a rekorder je...

Je li ovo moguće? Objavljene mjesečne plaće najskupljih nogometaša francuske lige od kojih će vam se zavrtjeti u glavi...

30.03.2023 u 11:17

Bionic
Reading

U američkim profesionalnim ligama plaće svih sportaša su poznate javnosti, ali u Europi to nije slučaj. No, ako je vjerovati izvoru novinara tiražnog L'Équipea, mjesečne neto plaće nogometaša francuskog prvenstva koje su objavljene zaista su nevjerojatne

Tako se doznaje kako Kylian Mbappé, zvijezda PSG-a, zapravo ima mjesečnu plaću od šest milijuna eura bruto i trenutačno je najbolje plaćeni nogometaš na svijetu!

Također je u L'Équipeu objavljena listu od 30 igrača Ligue 1 s najvećim primanjima, a naravno na toj listi najviše je igrača PSG-a. Prvih deset mjesta pripada upravo igračia PSG-a. Na toj listi na drugom mjestu je Brazilac Neymar koji mjesečno zarađuje 3,675 milijuna eura, u u leđa mu puše Lionel Messi čija je neto zarada mjesečno 3,375 milijuna eura.

Prosječna bruto mjesečna plaća PSG-a premašuje milijun eura (1,017 milijuna eura), piše L'Équipe.

Jedina dva igrača koji nisu članovi PSG-a, a imaju plaće među prvih 16 u francuskom prvenstvu su Monegašanin Wissam Ben Yedder (650.000 eura) i igrač Olympique Marseilla Jordan Veretout (550.000 eura).