najtraženiji Hrvat

Transfer bomba iz Njemačke! Zna se gdje će Gvardiol igrati sljedeće sezone

30.03.2023 u 06:27

Bionic
Reading

Jedno od pitanja na koje hrvatska nogometna javnost želi znati odgovor je gdje će sljedeće sezone igrati Joško Gvardiol koji trenutačno nosi dres RB Leipziga

Novinar Skya, Florian Plettenburg, koji ima pouzdane izvore iz svijeta nogometa, objavio je vijest o budućnosti hrvatskog stopera.

'Vodstvo Leipziga definitivno želi zadržati Gvardiola do ljeta 2024.! Ni pod koju cijenu neće ga prodati ovog ljeta. Saznajemo da ih ni ponuda od oko 100 milijuna eura neće natjerati da promijene mišljenje. Puno je zainteresiranih: Real, Chelsea, Manchester City, Liverpool...', objavio je.

Inače, Gvardiol ima ugovor s bundesligašem do ljeta 2027., a prema nekim ranijim napisima u srpnju 2024. aktivira se njegova odštetna klauzula od 110 milijuna eura. Pa tko ima…

Rasplet cijele situacije oko Gvardiola prate i u Dinamu, jer maksimirskom klubu pripada čak 20 posto od Leipzigove zarade.

Hrvatski prvak je već dobio za stopera 18,8 milijuna eura kada ga je prodao njemačkom prvoligašu, a sličan iznos bi mogao stići i ovoga puta. Naravno ako Gvardiolov transfer bude iznosio preko 100 milijuna čime bi postao i najskuplji branič u povijesti.

  • +104
Kvalifikacije za Euro 2024: Turska - Hrvatska, 28.3.2023. Izvor: Cropix / Autor: Tom Dubravec