TRANSFER MEĐU 'DIVOVIMA'

Je li ovo istina? Na pomolu milijunski transfer Matea Kovačića!

14.12.2017 u 06:38

Bionic
Reading

Čim se približava prijelazni rok španjolski mediji opet sele Matea Kovačića iz madridskog Reala u neki od drugih nogometnih divova

Kovačić je u kolovozu 2015. za 31 milijun eura stigao iz milanskog Intera u 'kraljevski klub'. Doveden je kao veliki talent koji je isksutvo stjecao u teškoj Serie A, ali hrvatski veznjak nije se nametnuo u prvom sastavu.

Kovačićeve predstave bile su u ritmu 'toplo-hladno', a takav je bio i odnos španjolskih medija i navijača prema njemu. Našem reprezentativcu u prilog nisu išle ni ozljede kao ni jaka konkurencija u sredini terena.

Mateo Kovačić - 2017.

Ni u ovoj sezoni minutaža nije bila bajna, a pred Kovačićem je Svjetsko prvenstvo pa ukoliko želi biti aktivni sudionik utakmica u Rusiji, a ne samo promatrač s klupe potrebno je pronaći klub u kojem će biti prvotimac.

Zato je ugledni španjolski dnevnik Marca uvjeren kako su Kovačiću odbrojani dani na Santiago Bernabeu, a kao nova destinacija se nameće Juventus.

  • +16
Mateo Kovačić Izvor: Profimedia / Autor: Tomasz Jastrzebowski

'Stara dama' se spominjala i u prošlosti (isto kao Milan i Inter), ali Španjolci smatraju kako ovoga puta neće sve ostati na špekulacijama i kako će Hrvat spakirati kofere te se u siječanjskom prijelaznom roku zaputiti prema Torinu.

Kovačić je pod ugovorom do lipnja 2021, tržišna cijena mu je oko 25 milijuna eura, ali Real će sigurno tražiti nešto veći iznos - do 40 milijuna eura.