odbio lakerse

Je li ovo bio bahat i nepromišljen potez njemačkog košarkaša Schrödera koji igra u NBA-u? Preko noći je ostao bez 80 milijuna dolara, a evo kako je to uspio

11.08.2021 u 13:01

Bionic
Reading

Njemački košarkaš Dennis Schröder kockao se za vrijeme prijelaznog roka i ostao je bez ogromnog ugovora. Mnogi će reći kako je njegov potez bio bahat i nepromišljen…

Kada su klubovi počeli pregovore sa slobodnim igračima njemački košarkaš Dennis Schröder dobio je ponudu LA Lakersa po kojoj bi za sljedeće četiri sezone zaradio 84 milijuna dolara. No, Schröder i njegov menadžer odlučili su tu ponudu odbiti uz dodatak kako traže 120 milijuna dolara. Lakersi to nisu prihvatili i Schröder je kao slobodan igrač počeo pregovore s drugim kubovima.

No, pravih ponuda nije bilo pa je tako 27-godišnji Schröder prihvatio 5,9 milijuna dolara od Boston Celticsa za jednogodišnji ugovor.

U odnosu na ono što je mogao zarađivati u Lakersima koji će se boriti za NBA titulu, te igrati uz veličine kao što su LeBron James, Anthony Davis, Russell Westbrook i drugi, ugovor koji je dobio u Bostonu izgleda kao minimalac.

Ispada da je preko noći ostao bez gotovo 80 milijuna dolara koji su mu bili garantirani. Čak i da se teško ozlijedi i ne odigra niti jednu utakmicu, dobio bi sav novac.

Tražio je od Bostona puno više, ali na kraju je dobio ponudu po principu prihvati ili ništa od posla.

Kada je prihvatio ponudu Bostona oglasilo se i nekoliko poznatih američkih novinara, a najkonkretniji je bio Mark Murphy koji je između ostalog napisao komentar:

'Trebat će mu vremena. Mislim da je u stanju šoka zbog svojih odluka.'

No, svima koji prate NBA ligu jasno je da Schröder vrijedi puno više od spomenutih 5,9 milijuna dolara. Sljedeće ljeto, kada opet postaje slobodan igrač, biti će ključno za njega. Nije ni prvi ni zadnji NBA igrač koji se kockao i pomalo bahato poručio čelnicima kluba, nakon što je dobio izdašnu ponudu, da vrijedi puno više. No, ako ništa drugo može se pohvaliti kako je bio član dvije najtrofenije NBA momčadi!