INCIDENT U SERIE A

Je li moguće? Slavni sudac odlučuje kako kažu igrači

31.03.2014 u 19:20

Bionic
Reading

Rijetko viđena scena dogodila se na nedjeljnom ogledu 31. kola talijanskog prvenstva, u kojem je Roma u gostima svladala Sassuolo 2-0. Sudac Nicola Rizzoli dosudio je kazneni udarac za domaćine, ali je nakon silnih prigovora Rominih igrača i dugotrajnog natezanja promijenio odluku

Nicola Rizzoli (42 godine) je sudac s velikim iskustvom. U Seriji A sudi od 2002. godine, a od 2007. godine je i na FIFA-inoj ljestvici. Prošle sezone je sudio finale Lige prvaka na Wembleyju.

Međutim, u ogledu Sassuola i Rome nije imao svoj dan. Pri vodstvu 'vučice' 1-0, start Rominog braniča Mehdija Benatije nad napadačem domaćeg sastava Nicolom Sansoneom dosudio je kao nedozvoljeni. Odmah se vidjelo da nije baš siguran u svoju odluku, jer je na bijelu točku pokazao sa zadrškom od nekoliko sekundi. Odluku je donio na sugestiju suca iza gol-crte koji je očito smatrao da je u pitanju bio prekršaj za najstrožu kaznu.

Jedan dio Rominih igrača odmah je krenuo s prosvjedima kod Rizzolija, a drugi je opkolio suca iza gol-crte. Bio je to početak pravog kaosa koji je potrajao gotovo pet minuta. Gunđanju kod suca pridružili su se i domaći nogometaši, koji su tražili crveni karton za Benatiju.


Na kraju je Rizzoli nakon dugotrajnog razgovora s igračima ipak poništio vlastitu odluku i dodijelio loptu igračima Rome.
Mehdi Benatia je za Sky Sport objasnio što se zapravo dogodilo…

'Sudac nije želio dosuditi kazneni udarac, ali je mu je sudac iza gol-crte rekao da je bio penal. Na kraju je sam pitao Sansonea da mu kaže istinu i obećao da mu neće dati žuti karton zbog simuliranja. To nas je naljutilo. Ne možete to pitati igrača čija se momčad bori za ostanak u ligi. Sansone je rekao da se okliznuo, ali da sam ga ja povukao za majicu. Sudac je na kraju odlučio ne dosuditi kazneni udarac' – veli Benatia

Rizzoli mijenja svoju odluku...