INTEROVA NEMOGUĆA MISIJA

Je li Luka Modrić spreman odreći se svega toga? Bila bi to zaista drastična žrtva hrvatskog kapetana

02.08.2018 u 12:32

Bionic
Reading

Svi svjetski sportski mediji raspisali su se o mogućem prelasku Luke Modrića iz Reala u Inter, no mnogi se s pravom pitaju je li ovakav transfer realan odnosno ima li talijanski velikan financijsku moć da ga realizira

Vijest oko Modrićevog dolaska u Inter izgleda da nije bila 'priča samo za jednu noć', a talijanski novinari uvjereni su da je taj transfer itekako moguć pa kao primjer navode prelazak Cristiana Ronalda iz Reala u Juventus iako je i on na prvi pogled izgledao kao utopija.

Pojavile su se i informacije da je zapravo Modrićev menadžment (supruga Vanja) kontaktirao Inter, a da su 'nerazzurri' s oduševljenjem prihvatili mogućnost dolaska hrvatskog asa.

Hrvatski kapetan odmara se na Sardiniji pa je i to podgrijalo nadu navijača Intera da bi najbolji igrač SP-a mogao završiti u njihovom dresu. Špekulira se da će Modrić i bivši prvak Europe u Italiji dogovoriti osobne uvjete za igrača, pa bi onda ostalo da se naš veznjak vrati u Madrid i pokuša slomiti otpor Reala i nekako ga natjera da ga proda za pristojan (mali) iznos.

Naime, Modrić ima još dvije godine ugovora s Realom pa klub drži sve adute u pregovorima, 'kraljevi' mogu slobodno držati hrvatskog kapetana kod sebe do kraja isteka ugovora, do njegove 35. godine, a onda bi za novi veliki transfer možda bilo kasno...

  • +20
Luka i Vanja Modrić na Sardiniji Izvor: Profimedia / Autor: N.N.

Osim što si Real ne može dozvoliti da poslije Cristiana Ronalda izgubi još jednu zvijezdu, sigurno se Modrića neće odreći za male novce, jer je hrvatski reprezentativac na Mundijalu u Rusiji pokazao da je s 32 godine i dalje u besprijekornoj fizičkoj formi i da može bez problema egzistirati u vrhunskim klubovima.

Dakle, Inter bi bio suočen s odštetom, a zna se da je ovaj član Serie A posljednjih sezona pod povećalom Uefe zbog financijskog fair-playja, a manjak u blagajni je i dalje prisutan. Zato je logičnije kako će Inter prije dovesti Artura Vidala (sve bi trebalo biti riješeno ovih dana) te Čileanca platiti maksimalno 20 milijuna eura.

Luka Modrić Izvor: Društvene mreže

Isto tako Modrićeva plaća možda je najveći kamen spoticanja za realizaciju njegovog transfera, jer bi Vidal imao godišnju plaću od 4,5 milijuna eura, dok Modrić u Realu ima deset milijuna eura i teško da bi pristao na znatno manji iznos. Bila bi to drastična i neshvatljiva žrtva hrvatskog kapetana - da se odrekne Realovog glamura (i statusa kojeg imate kada igrate u najpoželjnijem klubu svijeta), ali i milijuna eura koji su mu zajamčeni u Madridu.

  • +28
Luka Modrić Izvor: Pixsell / Autor: Igor Kralj/PIXSELL