DINAMO U PROBLEMIMA

Je li Ivajlo Petev trebao biti smijenjen nakon poraza od Hajduka?

24.04.2017 u 10:37

Bionic
Reading

Usprkos potrošenim milijunima eura na pojačanja i slaganje momčadi za Ligu prvaka te usprkos čestim promjenama trenera, zagrebački Dinamo našao se u velim problemima nakon domaćeg poraza od Hajduka (0:2). Naravno, u najvećim je problemima trener Dinama Ivajlo Petev za kojeg je svaka sljedeća utakmica – kvalifikacijska

Već nakon domaćeg poraza 0:2 od Hajduka te činjenice kako vodeća Rijeka sada bježi Dinamu pet bodova, bilo je jasno kako bi bugarski trener Ivajlo Petev mogao uskoro biti - smijenjen. Na to pitanje odgovor trenutačno znaju samo Zdravko Mamić (trenutačno savjetnik u klubu) i njegov bliski suradnik Tomislav Svetina, direktor kluba.

>> Evo tko je prvak ako Rijeka i Dinamo završe s istim brojem bodova!

Međutim, iako se po nogometnim kuloarima spominje kako bi uskoro na klupu Dinama mogao sjesti sportski direktor Romeo Jozak jasno je kako se to neće dogoditi barem do sljedećeg kola koje je na rasporedu već sutra (utorak) kada Dinamo gostuje kod Slaven Belupa u Koprivnici. Kako će momčad na toj utakmici izgledati i hoće li možda neki igrači Dinama okrenuti leđa treneru, nitko ne zna.

'Ovo je možda bila jedna od najlošijih utakmica Dinama otkad sam ja trener. Nevjerojatan je pristup s puno individualnih grešaka, ponašanje, što vodi do nesigurnosti i malo samopouzdanja. Tako smo i primili dva gola. Jedino što mogu reći, ispričavam se svim navijačima koji su došli i bili uz nas do zadnje minute. Ovo je bila loša utakmica i našim ponašanjem nismo zaslužili tri boda', kazao je Petev nakon poraza od Hajduka dodavši:

'Preuzimam odgovornost kao trener i prvi sam krivac. Ne možemo imati takav pristup u najvećem derbiju u Hrvatskoj... Da nismo trenirali tri, četiri dana, siguran sam da bismo odigrali bolje.'

Dakle, nakon gostovanja u Koprivnici sve će biti jasnije. Do kraja MAXtv Prve lige preostalo je još sedam kola što znači da je u igri još puno bodova. Naravno, Petev je sam naglasio kako preuzima odgovornost, ali isto tako je odgovoran za to što su primjerice skupo plaćeni Machado i Fernandes izbačeni iz momčadi. Odgovoran je za to što 20-godišnji Ante Ćorić pod njegovim vodstvom ne napreduje i što ne pruža igre kao kod prijašnjih trenera.

U našoj anketi pitamo vas ima li smisla smijeniti trenera Ivajla Peteva ili ga treba ostaviti da u preostalih sedam kola smanji prednost Rijeke i u posljednjem 36. kolu, kada na Maksimir dolazi upravo Rijeka, iz svoje momčadi izvuče maksimum i na taj način sebi osigura i dalje posao glavnog trenera. Ili je možda Petev trebao odmah dobiti otkaz što bi sigurno bila tzv. šok terapija za momčad.