IZBOR KOJI SE NAMEĆE

Je li Ferrari već pronašao nasljednika Raikkonenu?

08.09.2016 u 16:41

Bionic
Reading

Kimi Raikkonen ostat će u talijanskoj momčadi još godinu dana, a specijalizirani F1 mediji prognoziraju da će ga zamijeniti Sergio Perez...

Ferrari je iznenadio mnoge produljenjem ugovora iskusnom 36-godišnjem Fincu, ali teško je vjerovati da će se to dogoditi i sljedeće sezone, bez obzira na uspon forme koji ga je približio Sebastianu Vettelu u ukupnom poretku.

Iako je još daleko trenutak odluke, vjeruje se da je Sergio Perez taj koji bi mogao zamijeniti Kimija Raikkonena. Naime, Meksikanac je odlučio ostati još godinu dana u Force Indiji, svjestan da bi prelazak u Renault ili Williams bio rizik ususret novim tehničkim pravilima 2017. godine i da nije vrijeme za promjenu ekipe jer upravo nastup za Ferrari je njegova velika želja.

Meksički 26-godišnji vozač u karijeri se već imao prilike okušati za volanom McLarena, no  nije se snašao, dok bi mu temperament Ferrarija puno bolje mogao odgovarati, a Talijani bi dobili kvalitetnog brzog vozača koji svoj vrhunac tek treba doseći.

Podsjetimo, Perez je ove sezone oduševio iznenađujućim trećim mjestima na utrkama u Monaku i Azerbajdžanu, dok njegov timski kolega Nico Hülkenberg još nije bio na postolju. Sergio redovito pobjeđuje uglednog Nijemca i nesumnjivo se prometnuo u kandidata za jedno od mjesta za volanom bolida jedne od najboljih F1 momčadi, a to bi vrlo lako mogao biti Ferrari...