ZAISTA NIJE FER

Jasna poruka na nebu za vrijeme derbija u Premieshipu, a prosvjed se nastavlja

26.11.2023 u 08:34

Bionic
Reading

Za vrijeme derbija 13. kola Premiershipa između Manchester Cityja i Liverpoola (1:1) iznad stadiona Etihad preletio je avion s jasnom porukom navijača Evertona

Dok se igralo drugo poluvrijeme na nebu se pojavio avion koji je vukao transparent 'Premier liga = korupcija. #UTFT #EFC'. Bio je to protest navijača Evertona protiv vodstva Premiershipa nakon što je njihovom klubu oduzeto deset bodova zbog kršenja financijskog fair-playa. Klub je zbog toga pao na pretposljednje mjesto te se našao u borbi za ostanak.

Everton danas u 17.30 na Goodison Parku dočekuje Manchester United, a prosvjed se nastavlja. Tiskano je 38.000 papira s logom Premier lige i porukom 'Korumpirano!' koje će biti podignuti na stadionu tijekom susreta, a Evertonovi navijači zamolili su i gostujuće da i oni podignu poruku. Očekuje se da će se i izviždati himnu Premier lige.

Prosvjedi će se nastaviti u sljedećim kolima, jer Everton je jedini klub kažnjen oduzimanjem bodova, dok su Chelsea i Manchester City, koji su prekršili više pravila financijskog fair-playa, dosad kažnjeni samo novčano.

Tportal SPORT je i na WhatsAppu

Želite li pogledati VIDEO svih golova iz SuperSport HNL-a i Kupa te dobivati najvažnije vijesti iz sporta: Zapratite tportalov kanal OVDJE i kliknite 'Prati'

Standings provided by Sofascore