SUPER G

Jansrudu zlato, Ivica i Natko daleko od medalja

16.02.2014 u 09:40

Bionic
Reading

Kjetil Jansrud, 28-godišnji Norvežanin, olimpijski je prvak u superveleslalomu na Igrama kojima je ove veljače domaćin ruski Soči…

Poslije brončane medalje koju je osvojio u spustu u Sočiju, te ranije osvojenog veleslalomskog srebra u Vancouveru prije četiri godine, Jansrud je uzeo i najsjajnije odličje i to sjajnom vožnjom ove nedjelje. U utrci gdje su svi ostali skijaši bili zbijeni u vrlo malo stotinki, Jansrud je ipak napravio priličnu razliku u odnosu na najbližu pratnju.

Trideset stotinki iza njega je kao drugi utrku završio, pomalo iznenađujuće, Amerikanac Andrew Weibrecht.

Još su se jednom u Sočiju dijelile medalje, i to ona brončana. Podijelili su je Amerikanac Bode Miller i Kanađanin češkog podrijetla Jan Hudec, a oni su za Jansrudom zaostali 53 stotinke.

Za Millera je to bila šesta olimpijska medalja, ali i prva u Sočiju.

Nesretni su na kraju ostali Austrijanci: četvrti Otmar Striedinger (dvije stotinke do medalje) i peti Max Franz (sedam stotinki do medalje).

Hrvatski skijaši nisu ostavili duboki trag u nedjeljnoj utrci: Natko Zrnčić-Dim je završio 19. s 1.61 sekundom zaostatka za Jansrudom, do je Ivica Kostelić bio 24. s 2.05 sekunde slabijim vremenom.

ZOI u Sočiju, superveleslalom (skijaši):

1. Kjetil Jansrud (Nor) 1:18.14

2. Andrew Weibrecht (SAD) +0.30

3. Bode Miller (SAD) +0.53

3. Jan Hudec (Kan) +0.53

19. Natko Zrnčić-Dim (Hrv) +1.61

24. Ivica Kostelić (Hrv) +2.05