DOBRODOŠLI U SKOPJE

Janevski: Ne prijetim, ali Hrvate očekuje pakao

09.10.2012 u 14:56

Bionic
Reading

Četiri dana prije početka utakmice Makedonija - Hrvatska u kvalifikacijama za svjetsko nogometno prvenstvo 2014. godine atmosfera u Skoplju je sve užarenija

Ulaznica više nema, stadion Philip II je rasprodan i 'vatrene' će dočekati 33.500 'napaljenih' gledatelja. Maksimalno motivirani su i u redovima makedonske vrste.

'Ne prijetim, ali Hrvate čeka pakao. Ja ne prijetim, to nije moj stil. Za mene je važno iskoristiti pozitivnu atmosferu i uvjeren sam kako će naša publika biti 12. igrač,' poručio je makedonski izbornik Čedomir Janevski, te dodao: 'Prve dvije utakmice u skupini (Hrvatska, Škotska) su pokazale put, no sada igramo doma. Treba pripremiti igrače na pritisak koji ih očekuje s tribina. No, podrška s tribina bi mogla biti presudna.'

Bivši igrač Vardara, Club Bruggea, Charleroia i Lokerena makedonsku reprezentaciju je preuzeo u kolovozu i ogled protiv Hrvatske u Zagrebu bio je njegov debi na makedonskoj klupi. 'Vatreni' su slavili 1:0 golom Nikice Jelavića. Makedonci su potom gostovali u Glasgowu odigravši 1:1 protiv Škotske.

'U Zagrebu smo nesretno izgubili, ali nema smisla plakati. Zaslužili smo bod, imali smo priliku. Nije nam dosuđen jedanaesterac, a Hrvatska je osim gola imala još samo jednu priliku.'

Makedonski izbornik smatra kako se situacija u odnosu na zagrebački ogled promijenila. 'Hrvatska će sada biti opreznija, igrat će s više poštovanja,' dodao je Janevski koji smatra kako neće biti većih iznenađenja niti s jedne strane.

'Predobro se poznamo da bi netko mogao taktički iznenaditi,' dodao je.

Makedonski veznjak i član ciparske Alki Larnace, Nikola Gligorov smatra kako je ključ uspjeha 'kolektivna i muda igra'.

'Hrvatski igrači su u boljoj formi nego prije mjesec dana, no i mi igramo bolje. Moramo biti mudri i igrati kolektivno. Volio bi ponoviti igru iz Zagreba, ali sada i osvojiti bodove. Za tako nešto morat ćemo biti strpljivi i koristiti prilike,' kazao je Gligorov koji Modrića smatra ključnim igračem 'vatrenih'.

'Modrić je svjetska klasa. Sasvim sigurno danas je u boljoj formi nego prije mjesec dana.'

Branič ukrajinskog Voljni Lutska Vanče Šikov smatra kako će pun stadion i vatrena atmosfera biti veliki poticaj iračima.

'Podrška navijača će biti presudna. Hrvatska i Srbija su favoriti u iduće dvije utakmice, no očekuje ih neviđeni pritisak. Navijači i velika motivacija naša su prednost,' smatra Šiškov.

Utakmica između Makedonije i Hrvatske je u petak u 20.30 sati, a četiri dana kasnije u Skoplju gostuje Srbija.

Kadrovi s dvoboja protiv Iraca iz prošlih kvalifikacija