NBA liga

Loša večer za košarkaše s ovih prostora; Bogdanović nije mogao pogoditi, Šarić dobio smiješnu minutažu, a Dončić se ozlijedio

27.01.2023 u 10:26

Bionic
Reading

U NBA ligi je u noći sa četvrtka na petak odigrano šest utakmica, a većina košarkaša s ovih prostora imala je lošu večer.

Bojan Bogdanović postigao je 11 koševa (šut 4/15), šest skokova te po jednu asistenciju, ukradenu loptu i blokadu u pobjedi svog Detroita kod Brooklyna (130-122). Bogdanović je imao lošu šutersku večer, ali su Pistonsi slavili kod Netsa nakon šest godina.

Saddiq Bey postigao je 15 od svojih 25 poena u trećoj četvrtini kada je Detroit preuzeo kontrolu. Pistonsi su prekinuli niz od četiri poraza, a u trećoj su zabili 43 poena, što je njihova četvrtina s najvećim učinkom ove sezone. Alec Burks dodao je 10 od svojih 20 poena u četvrtoj četvrftini, a rookie Jalen Duren postigao je 17 koševa.

Kyrie Irving pokušao je vratiti Netse u nastavku s 12 od svojih 40 koševa u zadnjoj četvrtini, ali Brooklyn je pao na 2-6 jer je Kevin Durant pretrpio istegnuće medijalnog kolateralnog ligamenta u desnom koljenu 8. siječnja. Nic Claxton dodao je rekord karijere s 27 koševa i 13 skokova, dok je Edmond Sumner pridonio također s osobnim rekordom od 24 koša.

Clippersi su slavili s 138-100 kod San Antonio Spursa, a Ivica Zubac je imao 11 koševa i 5 skokova. Paul George zabio je 35 koševa, a Kawhi Leonard 27 u samo tri četvrtine igre dok su Clippersi pomeli San Antonio s 4-0 ove sezone.

Norman Powell dodao je 15 koševa za Los Angeles, Robert Covington s 13, a Reggie Jackson s 12 za četvrtu pobjedu Clippersa zaredom.Keldon Johnson postigao je 19 koševa za Spurse, Isaiah Roby imao je rekord sezone 14,a Keita Bates-Diop zabio je 13 za Spurse, koji ove sezone imaju 0-8 protiv Lakersa i Clippersa.

Spencer Dinwiddie postigao je rekord sezone od 36 koševa dok su gostujući Dallas Mavericksi nadvladali ranu ozljedu zvijezde Luke Dončića i pobijedili Phoenix Sunse 99-95r.

Dorian Finney-Smith imao je 18 poena i 12 skokova, Dwight Powell dodao je 15 poena, Tim Hardaway Jr. je ubacio 11, a Reggie Bullock 10 za Dallas, koji je slavio tek treći put u 10 utakmica. Dončić, koji je u večer ušao kao vodeći strijelac NBA lige s 33.8 poena po utakmici, napustio je rano u prvoj četvrtini nakon manje od tri minute zbog ozljede lijevog gležnja i nije se više vratio u igru.

Chris Paul i Cameron Johnson predvodili su Phoenix sa po 22 poena, dok je Deandre Ayton imao 19 poena i 20 skokova nakon što je propustio posljednje tri utakmice zbog bolesti koja nije povezana s COVID-om. Paul je također upisao 10 asistencija dok su Sunsi vidjeli kraj niza od četiri pobjede. Dario Šarić je opet dobio mrvice od minutaže, te je završio bez učinka.

Standings provided by Sofascore