Osijek na oprezu

Jako bogat dan u HT Prvoj ligi; Hajduk pod pritiskom nakon šoka i ispadanja iz Europe dočekuje Šibenik; evo gdje možete gledati Bile, derbi između Dinama i Rijeke te težak ispit Osijeka

01.08.2021 u 11:15

Bionic
Reading

Prvi dan kolovoza nudi čak tri utakmice u Hrvatski Telekom Prvoj ligi u sklopu 3. kola. Hajduk od 18.55 sati (Arenasport 3, MAXtv) igra protiv Šibenika na Poljudu, a od 21 sat čekaju nas dvije utakmice; derbi igraju Dinamo - Rijeka (Arenasport 3, MAXtv) te ambiciozni Osijek dočekuje Slaven Belupo (Arenasport 4, MAXtv)

Uoči derbija na Maksimiru Dinamov trener Damir Krznar rekao je između ostalog:

'Imali smo vremena pripremiti se za Rijeku, kojoj čestitam na prolasku u sljedeće pretkolo. Također, čestitamo i Osijeku na sjajnom rezultatu. Nadam se da će oni, zajedno s nama, preskočiti još neko kolo i plasirati se u grupnu fazu jednog od natjecanja. Mi želimo Ligu prvaka, ali neće biti drama ako se dokopamo Europske lige. Rijeci komplimenti na svim nastupima u dosadašnjem dijelu sezone', rekao je Krznar dodavši:

'Zadnja Rijekina utakmica nas je zbunila do kraja, budući da su mijenjali formaciju. Ne znamo što nas čeka, ali vjerujem da ćemo na terenu odgovoriti na svaki zahtjev. Veseli nas što se možemo prilagoditi na sve uvjete.'

Sve utakmice UEFA Lige prvaka, UEFA Europske lige i Hrvatski Telekom Prve lige možete gledati na MAXtv-u (Arenasport). Više informacija OVDJE.

'Jedna izrazito zahtjevna utakmica nas čeka protiv kvalitetnog protivnika i morat ćemo biti još bolji nego u prošlim utakmicama. Imamo samopouzdanja nakon četiri uvodne pobjede, ali ogled u Maksimiru je ipak jedna druga priča. Znamo da ova utakmica ima jednu drugu težinu, ovo će biti najteži ispit', rekao je kratko Goran Tomić, trener Rijeke.

Kada je riječ o Hajduku trener Bilih Jens Gustafsson bio je iskren jer ipak su nedavno ispali iz Europe od kazahstankog Tobola.

'Nakon velikog razočaranja u Kazahstanu od danas gledamo naprijed prema Šibeniku. Mislim da nam utakmica dolazi u pravo vrijeme. Želimo pokazati drukčije lice Hajduka, pogotovo što se tiče rezultata', kazao je Gustafsson dodavši:

'Svi smo svjesni rezultata iz Kazahstana. Danas smo puno razgovarali da se tako nešto slično ne dogodi, jer iskustvo iz Kostanaja ne želim više nikada u životu doživjeti.'

Izvor: tportal.hr / Autor: tportal / Arenasport

Što se Osijeka tiče jasno je kamo maksimalno ozbiljno shvaćaju momčad Slaven Belupa koja je na otvaranju sezone na Maksimiru nadigrala Dinamo 0:2.

Za očekivati je kako će trener Osijeka Nenad Bjelica, nakon pobjede u gostima protiv Hajduka,izvesti najjaču moguću momčad ne teren kako bi uzeli nova tri boda.

  • +9
NK Hajduk - NK Osijek, Hrvatski Telekom Prva liga, 25.7.2021. Izvor: Pixsell / Autor: Ivo Cagalj/PIXSELL