POTRES NA SAN SIRU

Jad i bijeda posrnulog velikana Milana; i sam trener iskreno opisao na što to izgleda

26.10.2018 u 09:41

Bionic
Reading

Milan je doživio prvi poraz u Europskoj ligi, kada se tome dodaju loši rezultati u prvenstvu, jasno je zašto talijanski mediji pišu da se treneru Gennaru Gattusu ozbiljno trese stolica

Posrnuli velikan već godinama je od europskog, ali i talijanskog vrha. Mislilo se da će se uspavani nogometni div probuditi ulaskom stranih vlasnika Kineza koji su ulupali na stotine milijuna eura, ali to se nije dogodilo.

Osim što su 'crvenocrni' pod istragom Uefe, jer više troše nego što zarađuju, rezultati su daleko od očekivanja. 'Rossoneri' se ni ove sezone nisu plasirali u Ligu prvaka, a kako igraju u Serie A (tek 12.) neće im to uspjeti ni sljedeće.

Milan može do najjačeg nogometnog natjecanja i preko Europske lige ukoliko je osvoji, ali ni tu više ništa ne ide po planu. Nakon startne dvije pobjede talojanski klub je na domaćem terenu upisao poraz i kompromitirao svoj položaj na ljestvici pa sada gleda u leđa Španjolcima koji imaju sedam bodova, jedan više. Na trećoj poziciji je Olympiakos sa četiri, a Dudelange je na nuli.

  • +3
Milan - Betis, 4. kolo Europske lige, 2018/19. Izvor: Licencirane fotografije / Autor: DANIEL DAL ZENNARO/EPA

Poraz u Europi, uz domaće posrtaje, doveo je u pitanje poziciju Gennara Gattusa na mjestu trenera.

'Ne razmišljam o svojoj poziciji nego kako da riješimo problem, jer Milan je izgubio svoj identitet', odgivorio je Gattuso te dodao:

'Bila je to naša vrlo loša izvedba, izgledalo je sramotno i moramo preuzeti krivicu. Poraz u derbiju s Interom za nas je bio golem udarac. Izgubili smo naš put. Vratili smo se u igru nakon Cutroneovog gola, ali sveukupno nije bilo dobro.'

Što se tiče svlčaionice, ona zasad stoji uz Gattusa.

'Apsolutno vjerujemo u Gattusa kao trenera, sada još više nego prije. Ova momčad može bolje, nije sve tako crno', izjavio je vratar Pepe Reina.