2:1 U LUDOJ ATMOSFERI

Izvrsni 'medvjedi' minimalno dobili Znojmo

13.10.2012 u 00:19

Bionic
Reading

U fantastičnoj atmosferi u Domu sportova zagrebački Medveščak je, predvođen novim igračem pristiglim iz NHL-a, odigrao izvrsnu utakmicu protiv Znojma i stigao do minimalne pobjede 2:1

U 11. kolu Ebel lige zagrebački Medveščak je u Ledenoj dvorani Doma sportova ugostio bolešću desetkovani Znojmo sa 2:1. Protiv češki 'orlova' debitirao je i NHL-ovac Dustin Jeffrey i predstavio se hrvatskoj publici u izvrsnom svjetlu.

Iako je gotovo istodobno u Makedoniji igrana vrlo važna kvalifikacijska nogometna utakmica za Svjetsko prvenstvo 2014. između domaćina i Hrvatske, u hramu hrvatskog hokeja okupilo se oko 6.000 navijača koji su stvorili fantastičnu atmosferu, pogotovo u posljednjih 10-tak minuta. Mnogi su s nestrpljenjem čekali vidjeti dojučerašnjeg igrača Pittsburgh Penguinsa, pogotovo kako će utjecati na efikasnost 'medvjeda', a Jeffrey im je uzvratio na najbolji mogući način.

Medveščak je u prvih 20 minuta odigrao zaista jako dobro, no ponovno Zagrepčani nisu iskoristili prilike koje su stvorili. Nismo vidjeli pogodak, no vidjeli smo dvije stative i nevjerojatni direkt Liama Huculaka koji je izgubio živce i dobro istukao Burkea Henryja koji je krenuo u bespotrebno naguravanje.

U idućoj trećini konačno smo vidjeli pak u mreži gostiju. U 25. minuti Andy Sertich je pucao iz daljine, pak je nekako izmigoljio golmanu Ondreju Kacetlu i otišao u mrežu. Manje od minute i pol kasnije Kyle Greentree je povisio vodstvo Medveščaka na 2:0 i to nakon brze akcije u kojoj je kao asistent sudjelovao i Jeffrey. I u toj trećini su 'medvjedi' odigrali vrlo dobro, u ritmu koji su Česi teško pratili, no ponovno su pali u posljednjih 20 minuta i ponudili priliku gostima da se posve vrate u borbu za bodove.

Hokejaši Znojma preuzeli su inicijativu u posljednjoj trećini i minutu i pol prije isteka vremena preko Jana Lattnera smanjili na 1:2. Srećom, do kraja je ostalo premalo vremena da 'orlovi' čak i zaprijete izjednačenjem. Tako su Zagrepčani stigli do vrijedne pobjede i prekinuli niz od dva uzastopna poraza (Graz i Vienna).

Junaci te pobjede svakako su bili golman Michael Ouzas koji je u pojedinim trenucima branio bravurozno, Kyle Greentree koji je stigao do svog šestog gola u sezoni, te naravno Dustin Jeffrey koji je sudjelovao kao asistent u oba gola 'medvjeda'. Navijači su igru i zalaganje domaćih hokejaša nagradili fenomenalnim navijanjem te pravim ovacijama na kraju utakmice. Bila je to možda i najbolja atmosfera od svih dosadašnjih utakmica odigranih na domaćem ledu ove sezone.