PRMITIVAN GOVOR MRŽNJE

Izvješće koje će zgroziti Hrvatsku; na Maksimiru brutalno vrijeđali Janicu i Modrića

  • Autor: D. S.
  • Zadnja izmjena 17.07.2017 14:12
  • Objavljeno 17.07.2017 u 14:12
tportal

Izvor: Pixsell / Autor: Montaža: Goran Stanzl/PIXSELL // Davor Javorovic/PIXSELL

U okviru projekta 'Izravna prevencija navijačkoga nasilja' promatrači HHO-a pratili su utakmice 1. kola Hrvatske Telekom Prve lige te su na temelju izravnog uvida i prikupljenih podataka zabilježili brojna ružna događanja

Sudeći prema upotrebi pirotehničkih sredstava, iskazanom divljaštvu i primitivnog govora mržnje, nesportskog odnosa, čini se da će i ove sezone biti svega. Ostaje i veliki upitnik kako će se postaviti nadležne državne i sportske institucije.

Priopćenje Hrvatskog helsinškog odbora prenosimo u cijelosti.

GNK DINAMO – NK ISTRA1961 2:0

Utakmica GNK Dinamo- NK Istra1961 održana je u Zagrebu na stadionu Dinamo-Maksimir pred oko 4000 gledatelja, od čega 300 pripadnika navijačke skupine GNK Dinamo Bad Blue Boys (BBB). U 13.minuti BBB skandiraju “I kolcem i lancem i bokserom u glavu, navijaj, udari, razvali za Dinamovu slavu!” U 43.minuti BBB skandiraju ” Mamiću Cigane, odlazi iz svetinje !” a potom u istoj minuti bacaju prvu baklju na tartan stazu.

U 65. minuti BBB aktivira jedan topovski udar, te bacaju dvije baklje na tartan stazu. U 66. minuti se čuju dva topovska udara, a jedna je baklja ubačena u teren. Sudac na trenutak prekida utakmicu dok se ne ukloni baklja. Dežurni spiker upozorava gledatelje na obvezu korektnog navijanja, istovremeno BBB pali još dvije baklje u publici. U 77.minuti BBB bacaju dvije baklje na teren, potom još 6 baklji na tartan, te aktiviraju dva topovska udara. U 79. minuti BBB bacaju još dvije baklje na tartan, a spiker ponovo upozorava na potrebu korektnog navijanja. U 85. minuti BBB ponovo pale 5 baklji. Cijelo vrijeme utakmice u publici se nalazi pet panoa s prekriženom glavom Zdravka Mamića.

Dinamo - Istra 2:0 (1. kolo 2017./18., 15.7.), sažetak

Autor: YouTube

HNK RIJEKA – NK SLAVEN BELUPO 2:0

Utakmica prvog kola Hrvatske Telekom prve lige odigrana u subotu 15. srpnja 2017. u 21.00 sat na stadionu Ru-jevica pred više od 5.000 gledatelja od čega oko 700 pripadnika navijačke skupine Armada ( HNK Rijeka). Najvećim dijelom susret je protekao u sportskom ozračju, navijanje je bilo korektno osim u šest navrata kada je Armada, iznervirana nekim sudačkim odlukama, skandirala „HNS pe***, nogomet ste sjebali!“. Najžešće je bilo u 58. minuti kada se uz spomenuto skandiranje sucima vikalo „Cigani,Cigani!“. Na samom kraju utakmice došlo je do incidenta na stadionu kada je interventna policija krenula zaštiti jednoga redara .(interpretacija MUP-a.) Dio navijača popeo se na ogradu koja dijeli igralište od publike pa je policija morala upotrijebiti suzavac i palice.

Rijeka - Slaven 2:0 (1. kolo 2017./18., 16.7.), sažetak

Autor: YouTube

NK LOKOMOTIVA – HNK HAJDUK 1:3

Utakmica NK Lokomotiva – HNK Hajduk odigrana je 16.07.2017. u Zagrebu na stadionu u Maksimiru pred oko 2000 gledatelja od čega oko 500 pripadnika navijačke skupine Torcida ( HNK Hajduk).

Navijači Torcide počinju svoj reportoar govora mržnje, uvreda i poruga u 28. minuti kada višekratno skandiraju „Purgerske pi***!“, potom „Je?? vas Mamić!“, te „HNS ped***, nogomet ste sje***!“.

U 29.minuti počinje serijal vrijeđanja Janice Kostelić, sada državne tajnice za sport, najtrofejnije hrvatske sportašice svih vremena, skijašice popularno zvane „Snježna kraljica“. Torcida skandira: „HNS-om, HNS-om mutna voda teče, evo Jane, evo Jane, s Mamićem se šeće. Oj Jano , oj Janice, puši k***, snježna kraljice“, i tako više od minutu i pol. Dežurni spiker upozorava navijače na zabranu takve vrste navijanja. Kao odgovor na to Torcida skandira: „Luka Modrić, go*** maleno!“ U 33.minuti Torcida opet višekratno skandira pjesmicu „Oj Jano, oj Janice“. U 36.minuti ide pjesma „Za dres sveti i za boje, u rat ćemo sa svima, spriječiti nas u tom neće zakon ni murja. Uništili Hrvatsku ste, i igru nam najdražu, svakom od vas šugavaca, je*** ćemo majku. Na robije svi smo spremni, i pljuvanje jako, za Hrvatsku i za Hajduk idemo u zatvor.’ U 60. minuti Torcida pali 3 baklje, u 61. minuti još jednu.

U 70. minuti Torcida skandira “Purgerske pi***!”, a potom “Bebeku Turčine, nap*** se k***!” ( Ivan Bebek sudac utakmice). U 83.minuti Torcida opet pjeva „HNS-om, HNS-om mutna voda teče, evo Jane, evo Jane, s Mamićem se šeće. Oj Jano, oj Janice, puši k***, snježna kraljice“. Dežurni spiker upozorava navijače na zabranu takve vrste navijanja. U 84. minuti Torcida skandira „J*** te Mamić!“, u 85.minuti „Luka Modrić, go*** maleno!“. U 87.minuti Torcida pjeva: „Hrvatska policija, mito i korupcija!“. U 90.minuti Torcida opet skandira „HNS pe***, nogomet ste sje***!“.

Autor: youtube

NK OSIJEK – NK RUDEŠ 1:1

Utakmica NK Osijek – NK Rudeš, prvog kola Hrvatske Telekom prve lige održana je 16. srpnja, 2017. U Osi-jeku na gradskom stadionu u Gradskom vrtu., pred oko 3.200 gledatelja, među kojima i 250 pripadnika Kohorte (navijačka skupina NK Osijeka), te nekoliko navijača Rudeša. Susret je protekao u iznimno korektnoj atmosferi bez ijednog navijačkog ispada.

Osijek-Rudeš 1:1, 1. kolo 2017./18. (sažetak)

Pregled tjedna bez spama i reklama

Prijavi se na naš newsletter i u svoj inbox primaj tjedni pregled najvažnijih vijesti!

Komentari čitatelja 1

Prikaži sve
  • poshten

    17.07.2017 22:35

    Huliganski hejteri, nogomet ste s****li.

Napiši ovdje što ti misliš o ovoj temi