GUŽVA U SKUPINI F

Izrael srušio Gruziju i dostigao Hrvatsku

29.03.2011 u 21:03

Bionic
Reading

Od kvalifikacijskih utakmica za EURO 2012, igranim u utorak, za hrvatsku javnost je bila najzanimljivija ona između Izraela i Gruzije, a domaćin je uzeo cijeli plijen

Iz skupine F gdje se nalazi i Hrvatska za bodove su se borili samo Izrael i Gruzija. Susret je odigran na Bloomfield stadionu u Tel Avivu.

Domaćin je imao terensku inicijativu, ali su se gosti u prvih 45 minuta bez većih muka odupirali pritisku i čekali svoju priliku.

U nastavku su Izraelci ipak pronašli put do mreže, i to u 59. minuti, a strijelac pogotka je bio 21-godišnji Tal Ben Haim, prezimenjak deset godina starijeg i poznatijeg stopera iz reprezentacije.

Nakon toga su i Gruzijci pokazali zube te opasnije zaprijetili vrataru Dudu Aouateu, ali se rezultat više nije mijenjao.

Bio je to prvi poraz Gruzijaca u kvalifikacijama, a poslije velike pobjede protiv Hrvatske koja se dogodila u subotu te je sada Kecbajeva družina ostala na devet bodova.

Izraelci su ih prestigli s deset bodova te su se tako izjednačili s Hrvatskom koja doduše ima utakmicu manje (ukupno pet). U skupini F je na vrhu Grčka sa 11 bodova iz pet utakmica.