FIFA_SP_2018.svg

bizarno

Izmislili teoriju po kojoj je Subašić predodređen izgubiti finale Svjetskog prvenstva!

  • Ivan Janković
  • Zadnja izmjena 13.07.2018 15:49
  • Objavljeno 13.07.2018 u 11:58
Bionic
Reading

Španjolski dnevnik Sport izvukao je bizarni podatak da su na posljednja tri SP-a golmani momčadi koje su izgubile bili u karijeri članovi Monaca. Hoće li Danijel Subašić prekinuti tu seriju?

Uoči nedjeljnog finala svakakvi podaci izlazi na svjetlo dana, a ovog petka pojavila se teorija o 'prokletstvu golmana Monaca' koji su već 12 godina predodređeni gubiti finala SP-a.

  • +34
SP u nogometu, polufinale: Hrvatska - Engleska Izvor: Pixsell / Autor: Igor Kralj/PIXSELL

Naime, Fabien Barthez 2006. godine, Maarten Stekelenburg 2010. godine i Sergio Romero 2014. godine svi su bili članovi Monaca tijekom svojih karijera, a gubili su finala svjetskih prvenstava spomenutih godina.

Naravno, taj se podatak spominje u kontekstu Danijela Subašića koji je već šest godina prvi vratar Monaca, a sad ga čeka nastup u finalu Svjetskog prvenstva u Moskvi na stadionu Lužnjiki protiv Francuza.

No, da je ovo 'prokletstvo' zapravo statistička glupost svjedoči i činjenica da niti Barthez, niti Stekelenburg niti Romero nisu bili golmani Monaca u trenutku kad su gubili finala, a francuski vratar je uostalom u svom prvom pokušaju osvojio Svjetsko prvenstvo, 1998. godine.

Subašić se dakle zbog ove teorije ne treba brinuti. Ako odradi posao kao što je uobičajeno, Hrvatska će imati izgleda osvojiti svjetsku krunu...