ZA NJEGA NEMA NIKAKVE DVOJBE

Izjave Nikole Karabatića odjeknut će u cijeloj Hrvatskoj; ako to zaista misli...

10.01.2018 u 11:37

Bionic
Reading

Još malo je ostalo do početka Europskog rukometnog prvenstva. Iako mnogi kao najveće kandidate za zlato smatraju Francuze, njihova prva zvijezda Nikola Karabatić kao glavnog favorita vidi Hrvatsku

Nikola Karabatić je neuništiv, rođeni pobjednik kojeg s pravom smatraju najboljim rukometašem svih vremena. Učinkovit u napadu i razbijač u obrani, uvijek fantastično fizički pripremljen i psihički stabilan.

Osvojio je sve što se može osvojiti i to nekoliko puta. S reprezentacijom ima tri olimpijske medalje (dva zlata), šest svjetskih odličja (četiri zlata) te se četiri puta penjao na postolje na Euru (tri zlata).

>> Rukomet ima novog svjetskog rekordera; stiže u Split protiv Hrvata sa nevjerojatnom brojkom

S klubovima se naosvajao domaćih prvenstava i Kupova, a tu su i tri Lige prvaka. Čak tri puta je proglašen najboljim igračem svijeta, a trenutačno u njegovim predstavama mogu uživati u pariškom PSG-u.

  • +7
Nikola Karabatić vs Hrvatska Izvor: Pixsell / Autor: Sanjin Strukic/PIXSELL

U Hrvatskoj nije omiljen, previše je puta bio najzaslužniji za bolne poraze naše nacionalne vrste. Sigurno ga ni ovoga puta neće dočekati pljeskom, ali on iz naše zemlje ima samo lijepe dojmove. Kako i ne bi kada je prije devet godina u Zagrebu (2009.) upravo protiv Hrvatske osvojio svoje prvo svjetsko zlato.

'To je bio senzacionalni turnir s izvanrednim finalom protiv Hrvatske, zaista sjajno sjećanje. No iz te momčadi su ostala samo četiri igrača tako da se to ne može uspoređivati ni na bilo koji način', rekao je Karabatić za službenu stranicu Eura.

>> Očaj u obitelji Karabatić; bio bi to strašan udarac za Francusku

Mnogi upravo Francuze guraju u ulogu glavnog favorita...

'Postati europski prvak bio bi strašan rezultat, ali to napraviti u Hrvatskoj je super teško. Jako sam sretan što ću opet igrati ovdje, ali tko želi biti najbolji mora pobijediti domaćina', priznao je Karabatić te tako jasno dao do znanja da su Hrvati za njega prvi favoriti prvenstva.

>> Najubojitiji strijelac u povijesti rukometa ovim riječima dirnuo je hrvatsku javnost

Fenomenalni Nikola Karabatić

I još nešto od najveće francuske zvijezde.

'Konkurencija se znatno povećala u odnosu na 2009., mnogo reprezentacija može biti europski ili svjetski prvak. Očekujem neizvjesne i uzbudljive utakmice od prvog kruga i iznenađenja. Zato što su domaćini, Hrvati su veliki favoriti, ali se moraju nositi s ogromnim pritiskom javnosti.'

>> Srpski rukometaš reagirao na izjavu Alilovića: Žalosno je što nas svi tako gledaju...

Tu je još par reprezentacija koje mogu do kraja.

'I Danska, Španjolska, Norveška, Njemačka i Slovenija imaju priliku osvojiti titulu. Svi mogu pobijediti svakoga i zato će turnir biti poseban. Ali kao što kažem, nošena s navijačima, Hrvatska će stvoriti pritisak protiv svakog protivnika.'