šire se glasine

Izjava Zlatana Ibrahimovića o odlasku u mirovinu koja je mnoge zbunila; on je svoje rekao i to na kakav način!

31.01.2022 u 09:56

Bionic
Reading

Karizmatični švedski nogometaš Zlatan Ibrahimović, koji po roditeljima vuče podrijetlo s ovim prostora, čini se još uvijek ne razmišlja o odlasku u mirovinu

Iako je prošle godine u listopadu proslavio 40. rođendan Zlatan Ibrahimović čini se još nije donio odluku je li mu ovo zadnja sezona iako mediji sve češće o tome pišu.

No, kada je Zlatan Ibrahimović u pitanju – onda ništa nije sigurno.

No, činjenica jest kako i u petom desetljeću još uvijek igra na visokoj razini i vrlo je važan igrač u AC Milanu. No, nekoliko ozljeda u zadnje vrijeme ga je malo usporilo i upravo zbog toga su počele glasine o njegovom odlasku u mirovinu.

Od prije je poznato kako Ibrahimoviću ugovor s AC Milanom traje do kraja sezone i čini se kako čelnici kluba još nisu donijeli odluku hoće li mu ponuditi novi ugovor. O tome su prvi počeli pisati novinari La Gazzette dello Sport, a zapravo sve ovisi o tome kako će njegovo tijelo izdržati drugi dio sezone. Sudeći po ovome što je dosad odigrao svi u klubu mogu biti zadovoljni. Na ukupno 19 utakmica ove sezone, u Serie A te Ligi prvaka, zabio je osam golova, a upisao je i dvije asistencije.

'Normalno je da s navršenih 40 godina uživate u svom domu uz zapaljenu cigaru i zadovoljno uživate u uspomenama na karijeru koju ste imali. No, još uvijek nisam spreman zapaliti tu cigaru', rekao je Ibrahimović nedavno u razgovoru za L'Équipe.

Dakle, on je svoje rekao i to na kakav način! Naravno, mnoge je ova izjava zbunila jer što ako mu AC Milan ne ponudi ugovor? Hoće li možda za kraj karijere doći igrati u rodnu Švedsku?

Dakle, ako se njega pita on bi vjerojatno odmah pristao na još jednu godinu ugovora jer jasno je kako uživa u nogometu jednako kao na početku karijere kada je igrao za Malmö te nakon toga za Ajax iz kojeg je 2004. – kada je imao 23 godine - prešao u Juventus.

A karijera koju je ostvario nakon toga zaista je takva da će jednoga dana imati o čemu pričati unucima.

  • +14
AC Milan - Spezia, Serie A, 18.1.2022. Izvor: Profimedia / Autor: Matteo Bazzi / Zuma Press / Profimedia