KAŽE DA NIJE RASIST, ALI…

Izjava koja nije trebala slavnom treneru: Previše je crnaca!

18.02.2015 u 18:16

Bionic
Reading

Bivši talijanski trener i izbornik Arrigo Sacchi šokirao je Italiju izjavom kako se u talijanskim mlađim selekcijama nalazi previše tamnoputih nogometaša…

Čovjek koji je s Milanom vladao Europom krajem osamdesetih, a s Italijom igrao finale SP-a u SAD-u 1994. godine neugodno je iznenadio svoju zemlju izjavom da u njezinim selekcijama danas igra previše crnih nogometaša.

S obzirom da je nogomet sport koji se posebno žestoko bori protiv rasizma, jasno je koliko je prašine izazvao ovaj ispad Sacchija na turniru mladih nogometaša koji smatra da nije rekao ništa toliko šokantno.

'Definitivno nisam rasist, što sam pokazao i dovođenjem Rijkaarda u Milan. No, kad sam gledao turnir Viareggio, rekao sam da je previše crnih igrača, čak i u mladim ekipama. Italija nema ponosa i dostojanstva. Nemoguće je da nama treba 15 stranih nogometaša u momčadi,' pokušao se opravdati Arigo i dodao:

'Bio sam krivo interpretiran. Zar mislite da sam rasist? Moja povijest govori svoje. Uvijek sam trenirao velike igrače bez obzira na boju kože i doveo sam mnoge, bilo u Milan, bilo u Real. Samo sam htio upozoriti da gubimo nacionalni ponos i identitet.'