kairo kao zamjena

Navijači Vatrenih koji su uplatili put u Abu Dhabi doznali kako će im se odužiti HNS

14.03.2024 u 12:22

Bionic
Reading

Nakon što je praktički preko noći pripremni turnir iz Abu Dhabija prebačen u glavni grad Egipta, Kairo, oglasio se HNS što će biti s navijačima koji su planirali put u glavni grad Ujedinjenih Arapskih Emirata

Podsjetimo, turnir W Cup trebao se održatiu Abu Dhabiju od 22. do 26. ožujka, ali je zbog organizacijskih problema naglo otkazan. No, drama je kratko trajala jer je Hrvatski nogometni savez brzo postigao dogovor s nogometnim savezima Egipta, Tunisa i Novog Zelanda da se prijateljski turnir odigra u glavnom gradu Egipta, Kairu.

>> Mali šok za Dalića; Hrvatska umjesto u Abu Dhabi na pripremni turnir putuje u Egipat!

No, u tom trenutku mnogi su navijači koji su već rezervirali smještaj i kupili avionske karte - jer godinama prate Vatrene - doživjeli šok. U ovakvom se situaciji nikada nisu našli!

Tako je očito došlo i do kontakta s njima pa je tako Hrvatski nogometni savez onjavio priopćenje u kojem stoji sljedeće:

'Hrvatski nogometni savez razumije logističke izazove koje je hrvatskim navijačima izazvalo preseljenje međunarodnog prijateljskog turnira iz Ujedinjenih Arapskih Emirata u Egipat.

Premda Hrvatski nogometni savez nije omogućio kupnju ulaznica za turnir u Abu Dhabiju dok nismo imali jamstva da će turnir biti odigran prema rasporedu, određen broj navijača hrvatske reprezentacije isplanirao je put u Abu Dhabi', piše u priopćenju.

A kako će se odužiti tim navijačima, koji su napravili popriličan trošak?

'Hrvatski nogometni savez će tim navijačima omogućiti besplatne ulaznice za obje utakmice hrvatske reprezentacije u Egiptu, kao i dolazak na trening hrvatske reprezentacije za vrijeme boravka u Kairu. Za one navijače kojima odlazak u Kairo neće biti izvediv, a imali su isplaniran put u Abu Dhabi, HNS će omogućiti dolazak na neku od domaćih utakmica hrvatske reprezentacije ove godine.'

O toj temi oglasio se i Jurica Jurjević, voditelj odjela za prevenciju, sigurnost i integritet HNS-a:

'Žao nam je zbog ovakvog nepredviđenog raspleta, no Savez je morao reagirati da zaštiti interes reprezentacije jer turnir u Abu Dhabiju ne bi bio odigran te bi reprezentacija izgubila mogućnost za dvije važne provjere uoči Eura. Razumijemo da je takav rasplet utjecao na dio naših navijača te im na ovaj način želimo iskazati zahvalnost što su u svakom dijelu svijeta uz reprezentaciju", izjavio je Jurjević.

Kako će ovakvim raspletom biti zadovoljni navijači znaju samo oni.