nije se dugo čekalo

Izbornik Zlatko Dalić brzo je reagirao nakon ozljede Luke Modrića; prije nekoliko dana je napravio milijunski transfer, a sada uskače umjesto hrvatskog kapetana

28.08.2021 u 16:33

Bionic
Reading

Nakon što je odlučeno da zbog ozljede aduktora Luka Modrić neće konkurirati za kvalifikacijske utakmice protiv Rusije i Slovačke, izbornik Zlatko Dalić odlučio je aktivirati pretpoziv Lovri Majeru

Ovaj 23-godišnji ofenzivni veznjak ovoga je tjedna potpisao ugovor za Rennes, nakon što je protiv Sheriffa odigrao 100. utakmicu u dresu zagrebačkog Dinama, a vrijednost transfera bi s bonusima mogla biti čak 15 milijuna eura.

Majer je bio redovni član hrvatskih reprezentacija mlađih uzrasta, a 2017. godine debitirao je za A reprezentaciju u prijateljskom ogledu protiv Meksika u Los Angelesu.

'To mi je uvijek bio cilj, radim na tome, ali to sve dođe nekim prirodnim tijekom tako da se ne opterećujem previše s time. Trebam nastaviti gdje sam stao, ovo što sam postigao je samo 50 posto od onoga što mislim da mogu i što ću napraviti', rekao je prije par dana na temu reprezentacije Majer.

Svjetski doprvaci se okupljaju u ponedjeljak 30. kolovoza, a u zgusnutom rujanskom tjednu očekuju ih gostujući ogledi protiv Rusije (1. rujna u Moskvi) i Slovačke (4. rujna u Bratislavi) te domaći susret sa Slovenijom (7. rujna u Splitu).

Na ljestvici naše kvalifikacijske skupine Hrvatska i Rusija imaju po šest bodova, Slovačka pet, Cipar četiri, Slovenija tri, a Malta jedan bod.