KRATKO I JASNO

Izbornik srpskih rukometaša nije izdržao; može li ta iznenada promjena zaista ići u korist Hrvatske?

Bionic
Reading

Izbornik rukometne reprezentacije Srbije Nenad Peruničić poručio je uoči utakmice protiv Hrvatske u kvalifikacijama za EP 2020. kako njegova ekipa ima priliku iznenaditi favorita, dodavši kako će to biti idealna utakmica za dokazivanje

'Hrvatska je favorit zbog svega što je učinila u posljednjih 20 godina. Međutim, to ne znači da nemamo izgleda. Može li utakmica protiv Hrvatske biti bolji meč za dokazivanje', kazao je izbornik srpske reprezentacije na novinarskoj konferenciji u Beogradu.

Peruničić je poručio kako se 'orlovi' nikoga ne boje, ali i da poštuju svakog suparnika, pa i Hrvatsku.

Osvrnuo se i na promjenu mjesta odigravanja utakmice koja će se igrati u Štark Areni umjesto u dvorani 'Aleksandar Nikolić' (Pionir).

'To nije tema ove konferencije, ali ću kratko odgovoriti. Mi smo jučer kao sport doživjeli veliki udarac. To je moj osobni stav i na tu temu neću više govoriti', poručio je Peruničić dodavši: 'Trudimo se iz svega izvuči pozitivne stvari.'

Peruničić je očigledno svjestan da bi atmosfera u manjoj dvorani bila puno paklenija i veći poticaj za njegove rukometaše.

  • +17
Kvalifikacije za rukometni Euro 2020., Hrvatska - Švicarska Izvor: Pixsell / Autor: Davor Javorovic/PIXSELL

Kapetan srpske reprezentacije Nemanja Ilić rekao je da se njegovi suigrače neće predati iako igraju protiv favorita.

'Vremena je malo, ali svi se s time susrećemo. Hrvatska je favorit, ali mi igramo kod kuće i nećemo se predati. Pružit ćemo sve kako bi zadržali bodove u Beogradu', kazao je Ilić.

Utakmica je na rasporedu u 18.00 sati.

Nakon dva kola skupine 2 kvalifikacija za EP 2020. godine Hrvatska se nalazi na prvom mjestu skupine sa četiri boda, na drugom mjestu je Švicarska s dva boda, dok Belgija i Srbija imaju po jedan bod.

  • +6
Pripremna rukometna utakmica, Hrvatska - Crna Gora Izvor: Pixsell / Autor: Goran Kovacic/PIXSELL