U RIJU DATI SVE OD SEBE

Izbornik rukometaša poslao poruku hrvatskim navijačima

22.07.2016 u 14:06

Bionic
Reading

Hrvatski se rukometaši pripremaju za olimpijski turnir u Riju. No, kao ni mnogo puta dosad, ozljede ih ne zaobilaze. Posljednji koji je stradao je Domagoj Pavlović

'Ozljede su sastavni dio sporta, ali ne želim na njih gledati kao na probleme. Njih gledam kao sportske izazove kojima se moramo prilagoditi, koje promatram i pokušavam riješiti', kazao je izbornik hrvatske rukometne reprezentacije Željko Babić nakon što je za OI u Rio de Janeiru ostao i bez Domagoja Pavlovića

Ponajbolji igrač PPD Zagreba prošle sezone zbog ozljede ramena ostao je bez Rija. Pavlović je zbog ozljede propustio i Europsko prvenstvo u Poljskoj, no tada se radilo o problemima s leđima. Podsjetimo već su otpali Marić i Šebetić, a problema s ozljedama imaju i Horvata, te Kozina

'Do odlaska u Brazil imamo još dvije pripremne utakmice protiv Slovenije. Bitno je da iz tih utakmica izvučemo ono najbolje, odigramo što smo do sada trenirali. Imamo naše zadatke u igri koje ćemo pokušati dodatno posložiti. Nakon toga ostaje nam samo pripremna utakmica protiv Njemačke u Riju u kojoj ćemo, u dogovoru s njima, odigrati baš ono što nam treba i to će biti pravo zagrijavanje za prve utakmice Olimpijskih igara', kazao je izbornik hrvatske vrste.

Babić je naglasio kako ne sumnja u sebi niti u svoje igrače, uvjeren kako će svi na OI dati svoj maksimum.

'Ovo je završni dio priprema nakon kojeg nas čeka veliki sportski izazov. Ne sumnjam ni u sebe ni u igrače jer znam da ćemo dati svoj maksimum u Riju. Svi želimo dati sve od sebe za Hrvatsku. Svjesni smo da je sport nepredvidiv i ne pobjeđuje uvijek najbolja momčad. Za dobar rezultat potrebno je znanje, vještina i volja. Vjerujem da će Hrvatska biti dobra', kazao Babić.

Dokapetan reprezentacije Zlatko Horvat je istaknuo kako u reprezentaciji vlada odlična atmosfera:

'Mislim da je izbornik više manje sve rekao. Uživamo na priprema, vlada sjajna atmosfera i jedva čekamo odlazak u Riju. Nestrpljivo čekamo prve utakmice kako bi pokazali sve ono što smo radili i vježbali tijekom priprema', naglasio je Horvat.

Hrvatski rukometni savez (HRS) u petak je produžio suradnju s jednom od vodećih turističkih agencija Uniline d.o.o. na još dvije godine. Ugovor su svečano u Opatiji potpisali predsjednik Uprave Unilinea, Boris Žgomba i glavni tajnik Hrvatskog rukometnog saveza, Damir Poljak

'Drago mi je što smo danas ovdje u Opatiji i što možemo reći da produžujemo dosadašnju uspješnu suradnju. Suradnja je lijep čin ne samo za Uniline i Hrvatski rukometni savez već i za sam sportski turizam u Hrvatskoj. Uniline je već prije više godina prepoznao rukomet kao idealan model i partnera koji može doprinijeti promociji Hrvatske i sportskih vrijednosti. Uniline je vodeća putnička agencija koja na dijelu sportskog turizma daje vrhunske rezultate', kazao je Žgomba.

Predsjednik Hrvatskog rukometnog saveza Tomislav Grahovac pohvalio je dosadašnju suradnju, najavio novu te zaželio reprezentaciji što bolje pripreme.

'Želim se zahvaliti Gradu Opatiji na sjajnom gostoprimstvu našoj reprezentaciji. Vrlo je bitno da se reprezentacija osjeća ugodno u ovom biseru Jadrana. Nadam se da ćemo ponijeti lijepe uspomene i da ćemo se rado vraćati ovdje. Također, želim se zahvaliti našem velikom sponzoru Unilineu s kojim smo do sada imali lijepu suradnju i jako sam sretan što smo obnovili ugovor i produžili suradnju. Uniline nas uspješno prati na svim natjecanjima. Kratko bih zaželio našoj reprezentaciji da se što bolje pripreme i da zdrava otiđe u Rio za što povoljniji rezultat bez ikakvog pritiska', naglasio je Grahovac.