euro u-21

Izbornik 'mladih vatrenih' priznao: Naivno smo izgubili dvije utakmice...

26.06.2023 u 12:42

Bionic
Reading

Mlada hrvatska U-21 reprezentacija u utorak 27. lipnja od 20.45 sati utakmicom protiv Rumunjske završava svoj nastup na Europskom prvenstvu. 'Mladi vatreni' su u prva dva kola izgubili od Ukrajine i Španjolske pa više nemaju šanse za plasman u četvrtfinale Eura

Izbornik hrvatske U-21 reprezentacije Dragan Skočić se uoči posljednje utakmice koju 'mali vatreni' igraju sutra (utorak, 27. lipnja, 20.45 sati) protiv domaćina Rumunja osvrnuo na dva poraza u prva dva kola.

'S pozicije dvaju poraza argumenti nisu na mojoj strani, ali u odnosu na prijašnje utakmice imamo puno više posjeda. U drugom poluvremenu oduzeli smo posjed Španjolcima, što je vrlo teško, a imali smo 88 posto preciznost u dodavanju dok su Španjolci, recimo, imali 90 posto. U ove dvije utakmice radili smo početničke pogreške, ali protiv Španjolaca smo zatvorili njihova ubadanja 'dva na jedan', po kojima su prepoznatljivi. Dakle, bilo je dobrih stvari u našoj igri, ali… U igri prema naprijed bili smo dosta jalovi, u tom segmentu sam više očekivao. Međutim, što se tiče same organizacije igre, igre na postavljenu obranu, cirkulacije… Bilo je to sasvim zadovoljavajuće...', kazao je Skočić te najavio susret s Rumunjima:

'Analizirali smo prijašnju utakmicu i pripremali ovu koja je pred nama. Rumunjska je protivnik koji ima dobar blok i iz njega dobro izlazi u kontru i polukontru. Igraju dosta izravno pa na drugu akciju, znaju pokupiti odbijene lopte, fizički su jako dobri. Sastav? Nema Stojkovića koji ima dva žuta kartona, a nekolicina igrača imaju problema s ozljedama. Nadam se da će svi biti u kadru, u kojem će biti određenih promjena. Pojedini igrači dobit će priliku s obzirom na naš posljednji nastup na prvenstvu, ali tek ćemo sutra znati nešto više uzimajući u obzir ozljede nekolicine igrača.'

Bez obzira na dva poraza i činjenicu da je Hrvatska ostala bez plasmana u nokaut fazu natjecanja, u taboru reprezentacije ne nedostaje motiva.

  • +12
EP u nogometu, U-21: Hrvatska - Španjolska Izvor: Pixsell / Autor: Eduard Vinatoru/PIXSELL

'Naivno smo izgubili dvije utakmice i naravno da smo bili poljuljani, idemo kući i nije lako. Međutim, igrači su bili vrlo kooperativni, radili su, pokušavali napraviti što je moguće više. Činjenica je da nam je nedostajalo puno igrača, okolnosti su bila takve kakve jesu, ali i dalje stojim iza tvrdnje da ova momčad vrijedi. Uostalom, Španjolci su od nas bili stariji po dvije ili tri godine. Možda imamo problema na nekim pozicijama, ali ovi igrači u budućnosti mogu puno donijeti hrvatskoj reprezentaciji. Ova momčad će sigurno dati A reprezentativce, u to sam uvjeren', zaključio je izbornik Dragan Skočić.

Jedan od naših reprezentativaca, Marko Bulat, i dalje je vrlo motiviran, bez obzira na neuspjeh...

'Naravno da smo motivirani, čeka nas zadnja utakmica na prvenstvu i moramo se pokazati u najboljem svjetlu, ostaviti dobar dojam jer ipak igramo za Hrvatsku. Pogledajmo samo kakve rezultate ostvaruje A reprezentacija, to nam mora biti vodilja kako se i mi moramo ponašati na terenu i van terena. Sigurno smo motivirani i jedva čekamo utakmicu, imali smo dva dana za oporavak, uvjeren sam da smo svi spremni dati sto posto', zaključio je Marko Bulat.

Standings provided by Sofascore