IZABRAN KAMP

Izbornik Kovač prema Brazilu kreće Bilićevim putem

10.02.2014 u 12:07

Bionic
Reading

Po treći puta u šest godina, Bad Tatzmannsdorf ugostit će najbolje hrvatske nogometaše uoči velikog natjecanja. Delegacija HNS-a na čelu s izvršnim predsjednikom Damirom Vrbanovićem i izbornikom Nikom Kovačem posjetila je početkom ovoga tjedna nekoliko potencijalnih odredišta za dio priprema uoči SP-a, a još jednom se Bad Tatzmannsdorf pokazao optimalnom lokacijom

Hrvatska reprezentacija odabrala je Bad Tatzmannsdorf i za pripreme uoči Eura 2012., a odlična suradnja započeta je još 2008. godine kada je Avita bila kamp hrvatske reprezentacije za vrijeme Europskog prvenstva u Austriji i Švicarskoj.

'Iako smo i na drugim lokacijama vidjeli odlične uvjete, za nas nije bilo dvojbe kako je Bad Tatzmannsdorf najbolje rješenje. I kao igrač imam sjajno iskustvo s priprema za Euro 2008., domaćini su nevjerojatno gostoljubivi, a uvjeti za rad su perfektni. Bad Tatzmannsdorf je prema svemu upravo ono što trebamo u toj fazi priprema i zato sam sretan što ćemo imati idealne uvjete za pripreme', izjavio je izbornik Niko Kovač.

Hrvatska će u Bad Tatzmannsdorfu boraviti od 21. svibnja do prijateljske utakmice krajem mjeseca, nakon čega će 3. lipnja otputovati u Brazil, u kamp Tivoli gdje će boraviti za vrijeme SP-a.

'Zahvaljujemo se svim potencijalnim domaćinima koji su nas dočekali i nudili odlične uvjete za rad, sigurno ćemo ih imati u vidu u budućnosti. No, imamo odlična iskustva iz Bad Tatzmannsdorfa i procijenili smo kako su za nijansu bolji odabir. Ponovno smo se uvjerili u nevjerojatnu gostoljubivost domaćina, a ionako sjajni uvjeti postali su još bolji nakon ulaganja u novo krilo hotela koje će biti rezervirano samo za nas. Oduševili su nas i gostoprimstvom i infrastrukturom, dobili smo i izvanredne financijske uvjete, pa je ovo zapravo bio vrlo lagan izbor. Sretni smo što ponovno idemo u Bad Tatzmannsdorf, a od tamo smo već dva puta u odličnoj formi odlazili na europska prvenstva', svoje dojmove podijelio je izvršni predsjednik Damir Vrbanović.

Hrvatska ima dogovorenu prijateljsku utakmicu s Australijom 6. lipnja u Brazilu, a traju pregovori oko protivnika i lokacije prijateljske utakmice krajem svibnja.

Hrvatska otvara Svjetsko prvenstvo utakmicom protiv Brazila 12. lipnja u Sao Paulu, šest dana kasnije igra protiv Kameruna u Manausu, a natjecanje u skupini A okončat će protiv Meksika 23. lipnja u Recifeu.