SELEKCIJA ZA LONDON

Izbornik Kovač hladno o Šukerovim primjedbama

13.11.2014 u 21:07

Bionic
Reading

Prije nego što se posvetio nedjeljnom srazu s Talijanima na San Siru, Niko Kovač je još jednom istaknuo svoje zadovoljstvo dojmom koji su njegovi izabranici za prijateljski ogled s Argentinom ostavili u Londonu

'Činjenica što sam stavio takvu ekipu govori o tome koliko im vjerujem, koliko znam što znaju, a to su oni, od prvog do zadnjeg, i potvrdili. Mislim da je rezultat sasvim korektan. Argentina je došla u najjačem sastavu i odigrala isto jednu kvalitetnu utakmicu. Naši momci su s pola treninga odigrali vrhunski i na tome im svaka čast. To pokazuje kad je pristup pravi da se može parirati i protiv tako moćnog protivnika. No, to je sad prošlost i okrećemo se budućnosti,' rekao je Kovač koji nije mogao izbjeći pitanje o nezadovoljstvu predsjednika Davora Šukera, iskazanu u nekim medijima, što je Argentincima suprotstavio Hrvatsku bez najvećih zvijezda.

'Ja o tome ništa ne znam. Meni predsjednik nije ništa rekao,' izjavio je Kovač te time zaključio 'temu Argentina' i okrenuo se bliskoj budućnosti.

Ona 'vatrenima' donosi borbu za prvo mjesto u skupini H kvalifikacija za Euro 2016. U nedjelju će se u Milanu sudariti dvije momčadi s maksimalnim učinkom u prva tri kola, a hrvatski izbornik pun je hvale za suparnika, bez obzira što je njegov kolega na talijanskoj klupi Antonio Conte suočen s izostancima važnih igrača, pogotovo u veznom redu u kojem neće biti Pirla i Verrattija.

'Smatram da je Italija jedna vrlo kvalitetna reprezentacija koja, ako netko i ispadne, ima dovoljno dobrih igrača koji mogu popuniti to mjesto.'


Potom je Kovač rekao i što očekuje od svoje momčadi i načinu na koji planira ostvariti pozitivan rezultat u Milanu.

'Želim Hrvatsku koja će se suprotstaviti jakom suparniku kao u Bugarskoj, Hrvatsku koja će se morati braniti, ali će i napadati. Želim Hrvatsku koja mora biti čvrsta, agresivna i kompaktna. Trebat će biti i strpljiv, jer Italija igra organiziran, kompaktan nogomet, gdje će biti teško i probiti ih. Trebat će naći rupice. Velikih rupa nema, ali malih ima.'

Hoće li ih tražiti s jednim ili dva napadača, hoće li se u početnoj postavi naći i Mandžukić i Kramarić, izbornik nije želio otkriti.

'Imamo svoju taktiku, ali moramo se malo i prilagoditi protivniku. Imamo već dosta dobru sliku, ali o tome ćemo prije utakmice. Ne želimo da se i Italija prilagodi nama,' rekao je Kovač.

Reprezentacija je prvi zajednički trening na stadionu Hitrec-Kacijan odradila u gotovo kompletnom sastavu. Na travnjaku se od 25 kandidata jedino nije našao Hrvoje Milić, koji je radio po posebnom programu. Do subotnjeg odlaska u Milano 'vatreni' će imati još jedan trening u petak navečer.

Kovačeva selekcija je izgledala dobro na terenu, ali savez je mogao i vše zaraditi s prvotimcima