BOLAN KRAJ BAJKE

Izbornik Islanda odlazi: Ovo je izgledalo kao protiv Hrvatske!

04.07.2016 u 11:22

Bionic
Reading

Lars Lagerback napušta islandsku nogometnu reprezentaciju nakon Eura, a uvjerljivi poraz protiv Francuza podsjetio ga je na neuspješne dodatne kvalifikacije za SP 2014. protiv Hrvatske....

Podsjetimo, procvat Islanda počeo je u kvalifikacijama za SP u Brazilu u kojima je zaustavljen tek u baražu protiv Kovačeve Hrvatske. U sljedećem ciklusu probila se Lagerbackova momčad kroz tešku skupinu s Nizozemskom, Češkom i Turskom na Euro, gdje je senzacionalno dogurala do četvrtfinala.

Ipak, Francuzi su se pokazali prejaki, a iako islandski navijači nisu nezadovoljni viđenim na Euru, izbornik na odlasku razočaran je igrom prikazanom u nedjelju u Parizu u porazu 5:2.

'U prvom poluvremenu izgledali smo kao u baražu za SP protiv Hrvatske. Nismo se mentalno dobro nosili s utakmicom,' priznao je Lars Lagerback prisjetivši se susreta s našima na Maksimiru koji je završio 2-0, uz vrlo atraktivan gol Srne.

'To je mentalna blokada koja se događa igračima. Nismo koristili naše mozgove, nismo igrali na naš normalan način. Dio krivice je na Francuzima koji su igrali vrlo dobro, no mi smo napravili neke glupe pogreške i nismo izgledali kao ekipa,' dodao je švedski stručnjak.

Lagerback koji je bio dugogodišnji švedski izbornik Island je vodio od 2011. godine, a sada klupu preuzima njegov pomoćnik Heimir Hallgramsson. Možda će on imati više sreće protiv Hrvatske, koja ga čeka u novom kvalifikacijskom ciklusu za SP u Rusiji 2018. godine...