kvalifikacije za oi

Izbornik hrvatskih košarkaša Veljko Mršić pokušao je naći razloge strašnog poraza protiv Brazila: Neuigrani smo i to se vidi u svakoj kretnji...

01.07.2021 u 06:16

Bionic
Reading

U dvoboju 2. kola skupine B3 olimpijskih kvalifikacija košarkaši Hrvatske su u Splitu poraženi od Brazila sa 67:94 (20:25, 14:20, 21:26, 12:23). Više od poraza boli igra naših, a među kojima su bili i NBA zvijezda Bojan Bogdanović, ali i povratnik u reprezentaciju Mario Hezonja

Brazilci, koje vodi Aco Petrović, pokazali su se kao odlična momčad koja je vodila od samog početka susreta, a početkom treće četvrtine njihova prednost je iznosila 15 koševa razlike (49:34).

Brazilci su nemilice punili hrvatski koš i na ulasku u zadnju četvrtinu bilo je 22 razlike (81:59), a dvije minute prije kraja narasla je na katastrofalnih 30 razlike.

'Sigurno da nije lako. Brazil nam je očitao lekciju kako se igra timska košarka. Mi smo bili prestatični, nijednom nismo imali rješenje u prijemu, previše individualnih pokušaja, moramo vidjeti zašto je to bilo tako i moramo se popraviti za drugu utakmicu, biti puno bolji kako bi dobili Tunis i kvalificirali se dalje u polufinale', rekao je izbornik hrvatske košarkaške reprezentacije Veljko Mršić.

Hrvatska u četvrtak igra sa Tunisom, a u drugoj skupini je Meksiko svladao Rusiju s 72:64. Prve dvije od tri momčadi iz svake skupine idu u polufinale koje se igra u subotu, dok je finale u nedjelju. Samo pobjednik turnira u Splitu ide na OI.

'Ništa nije izgubljeno, ali nismo bili dobri. Nismo bili kompaktni, u svakom trenutku su nam utrčavali iza leđa, previše skokova u napadu, uzimali su nam lopte iz ruku. Bio je to jedan loš dan, ali očekujem da ćemo bit puno bolji protiv Tunisa i vratiti tu bolju atmosferu i dočekati, ući u polufinale sa pobjedom. Želim vidjeti jednu drugačiju Hrvatsku. Kako smo samo igrali obranu u kvalifikacijama, a sad nismo bili ni blizu. Neuigrani smo i to se vidi u svakoj kretnji, onda pokušavamo previše inividualno... Ja uvijek kažem momčad će uvijek pobijediti zvijezde, ako zvijezde nisu momčad', zaključio je Mršić.

  • +24
Hrvatska - Brazil (košarkaške kvalifikacije za OI) Izvor: Cropix / Autor: Tom Dubravec / CROPIX

Kod Hrvatske je prvo ime bio Bojan Bogdanović sa 16 ubačaja i tri trice, a Roko Leni Ukić je zabio 13 koševa. Brazilce su predvodili Rafael Hettsthaimeir (20) i Bruno Caboclo (17).

Poraz na startu kvalifikacija ne mora nužno biti tragičan, jer prilike za popravni ima, ali brine lakoća s kojom su nam Brazilci nanijeli katastrofalan poraz.