uoči Švedske i Francuske

Izbornik Dalić ostao bez još jednog važnog igrača za dvije utakmice Lige nacija; Badelj otpao, a nije ozlijeđen

02.10.2020 u 13:58

Bionic
Reading

S popisa igrača za predstojeće utakmice hrvatske reprezentacije protiv Švicarske te protiv Švedske i Francuske u Ligi nacija otpao je veznjak talijanskog prvoligaša Genoe Milan Badelj zbog obavezne izolacije iako je negativan na PCR testu za SARS-CoV-2.

Badelj se tako priključio igraču Milana Anti Rebiću koji je otpao zbog ozljede lijevog lakta. Dva vrlo važna igrača na koja je Dalić računao za udarnu momčad.

Naime, zbog većeg broja igrača Genoe pozitivnih na PCR testiranju na SARS-CoV-2, lokalne vlasti donijele su odluku da cijela momčad mora u (samo)izolaciju. Iako je Badeljev test bio negativan, nužno je da u predstojećem razdoblju bude u izolaciji kao i ostatak negativnih igrača Genoe kojima je dozvoljeno treniranje, ali su zabranjena putovanja pa će propustiti prijateljski susret sa Švicarskom (7. listopada), odnosno utakmice Lige nacija protiv Švedske (11.listopada ) i Francuske (14.listopada). Tako zbog strogih pravila Badelj neće doći na okupljanje iako nije ozlijeđen.

Genoa je postala žarište koronavirusa, na koji su pozitivna dvanaestorica igrača i četiri člana stručnog stožera, zbog čega je odgođena subotnja prvenstvena utakmica Genoa - Torino. Među pozitivnim igračima Genoe je i hrvatski reprezentativac Marko Pjaca, za sada bez zdravstvenih tegoba, ali uz obaveznu mjeru samoizolacije.