anketa

Izbornik Dalić na mukama; ovaj se igrač nudi kao odlično rješenje!

05.03.2018 u 10:11

Bionic
Reading

Andrej Kramarić trenutno je najraspoloženiji hrvatski napadač. Od početka veljače nije bilo prvenstvenog kola u kojem nije zabijao za svoj Hoffenheim. U ovom kolu među strijelce su se upisali i Marko Pjaca te Marko Livaja

Izbornik Zlatko Dalić ovog  je ponedjeljka najavio popis igrača za prijateljske utakmice koje ga u drugoj polovini ožujka čekaju u SAD-u, 23. protiv Perua te 27. protiv Meksika.

Kako je već najavio i Ivica Olić, prvi Dalićev asistent, izbornik u SAD putuje s najjačim sastavom, odnosno igračima za koje se vjeruje da će biti i putnici na SP u Rusiju, uze eventualno neku minimalnu promjenu, ovisno o ozljedama i mogućnosti da netko u sljedeća tri mjeseca 'eksplodira' u formi.

No, kako put Rusije mogu 23 igrača, a među njima je mjesta za šestoricu napadača, zanimljivo je hoće li izbornik igrače voditi prema zaslugama ili će pak pratiti formu pojedinaca.

Jer prema onom što naši igrači pružaju na terenima, na tom bi popisu trebali biti - Andrej Kramarić, Mario Mandžukić, Marko Pjaca, Ivan Perišić, Ante Rebić i Marko Livaja.

Doduše, izbornik će u SAD voditi Nikolu Kalinića, igrača koji se već mnogo puta dokazao u reprezentativnom dresu, ali igre pa i promašaji, poput onog u kupu protiv Lazija, potvrda su da je dolazak u Milano ipak bio krivi korak.

Za razliku od Kalinića, Livaji je promjena sredine - a preselio je iz Las Palmasa u atenski AEK, donijela puno toga dobroga.

Zahvaljujući njegovim igrama i golovima, a zabio ih je osam, što je izravno donijelo sedam bodova, ovaj se klub bori za naslov prvaka, što je posljednjih godina pokraj ultra bogatog Olympaicosa bilo nezamislivo.

Livaja je u nedjeljoj utakmici bio strijelac jedinog gola protiv Panioniosa, ali impresionira način na koji ovaj 24-godišnji napadač zabija golove. S krila, glavom, lijevom nogom, desnom nogom.

I nadajmo se samo da ga ovaj neodlazak u SAD neće demotivirati. Jer kroz što je sve prolazio, Livaja je pokazao da ima snage i znanja, a kroz sljedeća tri mjeseca - možda će se i karte drugačije mješati.

Naravno, ima Dalić još kandidata za svoj popis, a definitnvino iskače ime Ivana Santinija, samozatajnog Zadranina, koji igra u francuskom Caenu, za kojeg je ove sezone zabio već osam godina. A tko zna, možda se i Duje Čop raspuca u Belgiji.. U svakom slučaju, bit će to slatke brige za izbornika.