ponovilo se

Izbornik Dalić baš kao i uoči SP-a u Rusiji poručio: Prva ambicija nam je proći skupinu... Znamo kako je završilo

30.11.2019 u 20:05

Bionic
Reading

Hrvatska nogometna reprezentacija na Europskom prvenstvu 2020. godine igrat će u skupini D zajedno s reprezentacijama Engleske i Češke, te pobjednika play-offa između Škotske, Izraela, Norveške i Srbije odlučeno je na ždrijebu koji je u subotu održan u Bukureštu.

Hrvatska i Engleska do sada su odigrale 10 međusobnih utakmica. Englezi su uspješniji s pet pobjeda, međutim onu najvažniju utakmicu, polufinale svjetskog prvenstva u Rusiji dobili su Hrvati. Nju 'potpisuje' izbornik Zlatko Dalić.

'Ponovno Englezi, ponovno velika utakmica i otvaranje s njima. Mislim da je realno da prođemo dalje, što je naša ambicija', rekao je za HRT izbornik hrvatske nogometne reprezentacije Zlatko Dalić nakon ždrijeba za Europsko prvenstvo 2020. godine.

Hrvatska je u skupini s Engleskom i Češkom te trećom momčadi koja još nije odlučena, a kandidata su četiri - Norveška, Srbija, Škotska i Izrael.

  • +12
Ždrijeb skupina za Euro 2020 Izvor: EPA / Autor: ROBERT GHEMENT

'Nama je sad prva utakmica s Englezima najvažnija, ne moze biti ljepše otvaranje od toga. Onda slijede dvije lakše utakmice, mi znamo što je nama cilj, proći grupu, to je naš zadatak', rekao je Dalić pa prokomentirao mogućeg trećeg protivnika. Iako baš i ne bi bilo zgodno igrati sa Srbijom, Dalić od tog protivnika ne bježi. 

'Svi su nezgodni u trećem potu, pogotovo Srbija, a tu su i Škoti koji su praktički domacini pa bismo onda imali dva domaćina. Imat ćemo dovoljno vremena za analize. Ono što je najvažnije je što ja vjerujem u ekipu, vjerujem u sebe da možemo napraviti dobar posao'. 

Hrvatska mora naći mjesto i za trening, s obzirom da su otpale lokacije koje su 'kockasti' imali na umu:

'Lokacija mijenja planove, ne znamo još gdje ćemo trenirati, morat ćemo se smjestiti negdje na Otoku'.

U skupini igramo u Londonu i Glasgowu, a u Londonu se igra i - završnica turnira. Bilo bi lijepo završiti natjecanje tamo gdje je i počelo...

'Vidjet ćemo što ce biti, prvo da prođemo grupu', uz osmijeh je poručio Dalić.