POZNATE PROTIVNICE

Izbornik Canjuga zadovoljan ždrijebom EP-a

23.06.2012 u 10:47

Bionic
Reading

U Monte Carlu je u sklopu izbornog Kongresa EHF-a održan ždrijeb Europskog prventva kojem će u prosincu ove godine biti domaćin Srbija. EHF je Srbiji dodijelio organizaciju natjecanja prije samo nekoliko dana, a nakon iznenadnog odustajanja Nizozemske

Hrvatska je zahvaljujući odličnom nastupu u kvalifikacijama prvi put bila smještena među nositelje u najjači bubanj zajedno s Rumunjskom, Norveškom i Švedskom. Dosadašnji predsjednik EHF-a, Norvežanin Tor Lian kojeg je odlukom ovog kongresa u slijedećem četverogodišnjem mandatu naslijedio Francuz Jean Brihault te predsjednik Rukometnog saveza Srbije Velibor Marjanović Hrvatsku su smjestili u Skupinu C koja će se igrati u Novom sadu zajedno s Njemačkom, Mađarskom i Španjolskom.

Izbornik reprezentacije Vladimir Canjuga u prvoj reakciji bio je zadovoljan ždrijebom.

'Europsko prvenstvo definitivno je jače natjecanje od svjetskog i tu nema lakih protivnica. Mislim da smo dobili skupinu po mjeri, sa svim protivnicama možemo igrati. Španjolke koje su na zadnjem Svjetskom prvenstvu bile brončane smo nedavno dobili, Njemice se u Brazilu nisu proslavile i traže povratak u vrh, Mađarske u Brazilu nije ni bilo. Mislim da se možemo, naravno ako budemo pravi, boriti za prvo mjesto u skupini i da moramo gledati da prenesemo što više bodova. Jer skupina s kojom s križamo, Skupina D, mislim da je najjača. Očekujem da će u drugi krug proći Rusija, Crna gora i Rumunjska, a onda će biti veselo. Morat ćemo se dobro potući, ali to je Europsko prvenstvo na kojem vidiš koliko vrijediš. No prvenstvo je još daleko, danas smo počeli s pripremama za Olimpijske igre na kojima ćemo nastupiti prvi put u povijesti i eventualan dobar rezultat u Londonu sigurno bi nam dao krila za Srbiju', rekao je izbornik Vladimir Canjuga.

Skupina A (Beograd): Norveška, Ukrajina, Srbija, Češka
Skupina B (Niš): Švedska, Francuska, Danska, Makedonija
Skupina C (Novi sad): Hrvatska, Njemačka, Mađarska, Španjolska
Skupina D (Vršac): Rumunjska, Crna gora, Rusija, Island