BORBA ZA SP

Izbornik Čačić objavio popis za ključne utakmice; na listi dva iznenađenja!

22.09.2017 u 15:13

Bionic
Reading

Izbornik hrvatske nogometne reprezentacije Ante Čačić pozvao je 24 igrača za dvije utakmice kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo protiv Finske u Rijeci (6.10.) i Ukrajine u Kijevu tri dana kasnije. Usprkos najavama, ipak ima nekih iznenađenja...

Iako su mnogi bili uvjereni kako ozlijeđeni golman Danijel Subašić neće biti na Čačićevom popisu (muči ga gležanj, op.a.), ipak je našao svoje mjesto. Isto vrijedi i za desnog beka Šimu Vrsaljka, kojeg muči bolno stopalo, ali se i on našao na popisu. Vrlo vjerojatno je za desni bok pričuvna opcija Domagoj Vida, koji na toj poziciji igra u kijevskom Dinamu.

>> Odluka Šukera i čelnika HNS-a koja je rastužila Osijek i cijelu Slavoniju

No najveće iznenađenje je svakako nogometaš Oostendea Antonio Milić, bivši branič Hajduka, koji se prvi put našao na popisu A reprezentacije. Vjerojatno je poziv uoči ključnih utakmica i njega iznenadio iako treba reći da u zadnje vrijeme igra sjajno.

No isto tako treba reći kako će Hrvatska odraditi preostale dvije utakmice bez ozlijeđenih Ćorluke, Jedvaja, Kovačića i Pjace, dok će utakmicu protiv Finske zbog žutih kartona propustiti Milan Badelj.

Prvo mjesto u skupini donosi direktan plasman na SP u Rusiju, dok drugo mjesto ostavlja mogućnost prolaska kroz dodatne kvalifikacije, osim za drugoplasiranu reprezentaciju s najslabijim učinkom. Pobjeda protiv Finske je imperativ, a nakon toga slijedi utakmica odluke u Kijevu.

Dodajmo još kako listu igrača predvodi kapetan Luka Modrić koji s 99 nastupa za Hrvatsku stoji na pragu ulaska u 'klub 100', u kojem su od ranije Darijo Srna, Stipe Pletikosa, Josip Šimunić, Ivica Olić i Dario Šimić.

Hrvatski nogometaši za Finsku i Ukrajinu

Vratari: Subašić, L. Kalinić, Livaković

Obrana: Vida, Lovren, Mitrović, Pivarić, Barišić, Vrsaljko, Nižić, A. Milić

Vezni red: Modrić, Badelj, Brozović, Rakitić, Pašalić, Bradarić, Rog

Napad: Mandžukić, N. Kalinić, Perišić, Kramarić, Čop, Santini

  • +10
Turska - Hrvatska, kvalifikacije za SP 2018. Izvor: Reuters / Autor: UMIT BEKTAS