ZAISTA TUŽNO

Iz Španjolske procurila šokantna informacija o Rafaelu Nadalu; ovo je vijest koju ne želi čuti niti jedan teniski fan

02.06.2022 u 12:07

Bionic
Reading

Svi u svijetu tenisa pitaju se koja je sudbina Rafaela Nadala, a mnogi su mišljenja da je španjolskom tenisaču ovo zadnji Roland Garros

Rekorder po broju Grand Slam naslova (21) i kralj Roland Garrosa s 13 titula i ove sezone u Parizu izgleda nepobjedivo. No nije tajna kako Nadal kroz cijelu karijeru ima ogromnih problema s ozljedama, a ponajviše sa stopalom, jer od 2005. pati od Muller-Weissove bolesti.

Riječ je o degenerativnoj bolesti koja izaziva deformaciju jedne od kostiju smještenih u srednjem dijelu stopala.

I uoči ovog Roland Garrosa, Nadal se žalio na bolove, bilo je upitno hoće li biti spreman, ali on igra kao u najboljim danima, kao da je savršenog zdravlja. Čak je i Novak Đoković, nakon četvrtfinalnog poraza od Španjolca, govorio o nevjerojatnom Nadalu, kako za njega nije ništa novo da izgleda suprotno od njegovog fizičkog stanja.

  • +18
Rafael Nadal - Novak Đoković 3:1 (četvrtfinale, Roland Garros) Izvor: EPA / Autor: MOHAMMED BADRA

Ipak, u Španjolskoj sve glasnije pričaju i pišu kako mu je ovo zadnji Roland Garros. Tako je španjolski novinar Angel Garcia za radio COPE otkrio da se Nadal podvrgnuo rizičnom tretmanu te da je anestezirao problematično stopalo kako bi izdržao ovaj turnir. On smatra da Španjolac u kosti stopala ima nekrozu i da će prestati igrati dok se ne pronađe lijek za takvo stanje.

Nije teško zaključiti pošto je Nadalu 35 godina na leđima, i uz probleme sa stopalom, da ga zadnji puta gledamo na Roland Garosu.